mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Değişik Mezeler

Değişik mezeler, meze ana yemeklerden hariç hazırlanan, sofranın ihtişam ve zenginliğini sağlayan muhteşem başlangıçlardır. Mezeler sofraları zenginleştirmek haricinde yemek yemeyi ve doymayı keyifli hale getiren atıştırmalıklar olarak da tanımlanabilmektedir. Mezeler, akşam yemekleri, davet sofraları, kokteyler için hazırlanan vazgeçilmez ürünlerdir. Mezeler çok çeşitli olarak geniş yelpazede hazırlanarak ikram edilebilmektedir.

Değişik Mezeler

Közlenmiş Kırmızıbiber Mezesi

Közlenmiş Kırmızıbiber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 tane kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tuz

Közlenmiş Kırmızıbiber Mezesi Yapılışı

Kırmızı biber mezesi için ilk olarak kırmızıbiberler fırın kabına dizilerek közlenmek için fırına atılır. Közlenen biberler fırından alınarak kabuğu soyulur. Ardından biberler ortadan ikiye kesilir. Kesilen biberler rulo olacak şekilde sarılır. Ufak bir kabın içine rendelenmiş sarımsak, limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek homojen bir şekilde karıştırılır. Rulo olarak hazırlanan biberler kayık servis tabağına dizilir. Üzerlerine hazırlanan sos kaşık yardımı ile eşit olacak şekilde dökülür. Son olarak maydanoz incecik kıyılarak biberlerin üzerine serpiştirilir. Afiyet olsun.

Değişik Mezeler

Kuru Domatesli Peynir Topları

Kuru Domatesli Peynir Topları İçin Gerekli Malzemeler

  • 50 gram az yağlı peynir
  • 60 gram ezine peyniri
  • 2 çorba kaşığı ceviz içi
  • 6 tane kurutulmuş domates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Birkaç dal dereotu
  • 2 tatlı kaşığı kadar çörekotu
  • Tuz ve kırmızı pul biber

Kuru Domatesli Peynir Topları Hazırlanışı

Kuru domatesler uygun bir kasenin içine alınarak üzerine sıcak su dökülür. Sıcak suda 4 dakika kadar bekletildikten sonra yumuşayan domateslerin suyu süzülür ve havlu kağıt yardımı ile kurutulur. Kuruyan domatesler bıçak ile ufak ufak doğranır. Her iki peynir ufak bir kabın içine alınarak çatal yardımı ile ezilir. Dereotu incecik doğranır ve peynirin üzerine ilave edilir. Ardından doğranan domatesler, ceviz içi, sıvıyağ, pul biber, çörekotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan peynir topları servis tabağına sıralanır. Arzuya göre tekrar üzerine sıvıyağ gezdirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Kuru Bakla Ezmesi

Kuru Bakla Ezmesi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo bakla
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 7-8 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar sıvıyağ ve kekik
  • Kuru Bakla Hazırlanışı

Kuru Bakla Ezmesi Hazırlanışı

Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra incecik kıyılır. Uygun bir tencerenin içine 4 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağda doğranan soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra üzerine tuz, toz şeker, yarım kilo bakla ve 1 litre su ilave edilerek karıştırılır. Baklalar tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Baklalar yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve karışım blendırdan geçirilir. Karışım pürüzsüz bir hal aldıktan sonra üzerine 4 çorba kaşığı sıvıyağ eklenip homojen bir şekilde tekrar karıştırılır. Hazır hale gelen karışım soğumadan ufak silikon kalıplara paylaştırılır. Kalıplar tepsiye dizilerek buzdolabına alınarak soğumaya bırakılır. Hazırlanan bakla ezmesi soğuduktan sonra kalıplardan ters çevrilerek servis tabağına alınır. Üzerine kekik ve biraz sıvıyağ gezdirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 11:40:19

Değişik Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Değişik Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017