mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için bir alternatiftir. Gerek kahvaltılık olarak, gerek gün masalarını zenginleştirmek ve çeşidi arttırmak için yapılabilir. Sizde değişik salata meze çeşitleri arıyorsanız aradığınız tarifleri yazımızda bulabilirsiniz.

Mayonezli tavuk salatası için gerekli malzemeler

  • Yarım paket tavukgöğsü
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı pul biber

Mayonezli tavuk salatası yapımı

Tavukgöğsü bol suyla yıkandıktan sonra ufak bir tencerenin içine alınır. Üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz eklenerek haşlanır. İyice yumuşayan tavukgöğsü sudan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan tavuk ince ince didiklenip, çukur bir tabağın içine alınır. Üzerine mayonez ve rendeden geçirilmiş sarımsak eklenir. Garnitür bol suyla yıkanıp süzülür ve malzemelere ilave edilip harmanlanır. Sos tavasında sıvıyağ kızdırılıp üzerine kırmızı pul biber eklenir. Salata servis tabağına alınır. Sos gezdirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Yoğurtlu nohut salatası için gerekli malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber

Yoğurtlu nohut salatası yapımı

Yoğurt geniş bir kabın içine alınır. Sarımsaklar soyulup rendelendikten sonra bir miktar tuzla birlikte yoğurda eklenip karıştırılır. Közlenmiş biberin kabukları soyularak minik minik doğrandıktan sonra yoğurdun içine ilave edilir. Sıvıyağ orta boy tavanın içine alınıp kızdırılır. Üzerine haşlanmış nohut eklenip 2 dakika kavrulur. Üzerine tercihe göre tuz ve kırmızı pul biber eklenir. Sarımsaklı yoğurt geniş bir servis tabağına alınır ve orta kısmı havuz şeklinde açılır. Yoğurdun açılan kısmına kavrulan nohut ilk sıcaklığını attıktan sonra eklenir. Üzeri ince kıyılmış maydanozla süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Mayonezli salatalık mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 tane orta boy salatalık
  • Dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Pul biber ve tuz
  • Sıvıyağ

Mayonezli salatalık mezesi yapımı

Mayonezli salatalık mezesi, salata meze çeşitleri arasında yerini almış bir tariftir. Meze yapımı için önce salatalıklar yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Salatalıklar mümkün olduğunca ufak doğranmalıdır. Salatalıklar çukur bir kabın içine alınır. Farklı bir kabın içine yoğurt ve mayonez eklenerek karıştırılır. Sarımsak rendeden geçirilip yoğurda tuzla birlikte eklenir. Hazırlanan yoğurtlu karışım salatalıkların üzerine ilave edilerek harmanlanır. Ufak bir cezveye sıvıyağ alınıp, üzerine pul biber eklenerek kızdırılır. Sos malzemelerin üzerine gezdirilir. Son olarak üzeri ince kıyılmış dereotuyla süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.

Kırmızı biber mantar mezesi için gerekli malzemeler

  • 250 gr mantar
  • 4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, zeytinyağı, kimyon, kırmızı pul biber ve karabiber

Kırmızı biber mantar mezesi yapımı

Mantarlar yıkandıktan sonra üzerindeki zar soyulur ve ince dilimlenir. Dilimlenen mantarlar ufak bir tencerenin içine alınır, üzerine yarım çay bardağı kadar su eklenerek haşlanır. Yumuşayan mantarlar ocaktan alınır ve süzülmesi için bekletilir. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabukları soyulup halka doğranır. Mantarlar çukur bir kaba alınıp, üzerine doğranan biberler eklenir. Mısır, ince kıyılmış dereotu, sıvıyağ, tuz, limon suyu ve baharatlar da ilave edilip harmanlanır. Meze geniş bir servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:39:46

Salata Meze Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Salata Meze Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017