mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Sıcak Meze Tarifleri

Sıcak meze tarifleri, Soğuk mezelere göre yapımı biraz daha zahmetli olabilen sıcak mezeler, yine de en az soğuk mezeler kadar sevilerek yiyilen bir meze türüdür. Sıcak meze türlerini ister bir çilingir sofrasında ister akşam yemeğinde isterseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz. Ben bu yazıda hem yemek hem kahvaltılık hem de meze olarak tüketebileceğiniz ve çok beğeneceğinize inandığım birkaç meze tarifi sunacağım.

Soğan Halkası Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağından biraz az maden sodası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pane harcı
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Soğanların kabukları soyularak yuvarlak halka şeklinde doğranır. Geniş bir kase içerisinde un, soda, tuz, karabiber ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır. Başka bir kase içerisinde yumurta akı ve bir tutam tuz katılaşıncaya kadar iyice çırpılır ve un hazırlanmış olan karışıma yavaş yavaş, karıştırılarak eklenir. Soğan halkaları önce unlu karışıma sonra pane hatcına batırılarak içinde sıvı yağ bulunan tavada kızartılır. Kızaran soğanlar servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.

Çerkez Tavuğu Malzemeler:

  • 1 orta boy patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 dilim ekmek
  • 1 adet parçalanmış tavuk
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kişniş
  • Kırmızı toz biber

Sıcak Meze Tarifleri

Yapılışı: Soğanlar soyulur ve küp küp doğranır. Bir tava içerisinde sıvı yağ ile biber salçası ve soğanlar kavrulur. Tavuk parçaları su ile bir tencereye koyulur ve etler pişene kadar kaynatılır. Pişen tavuklar soğumaya bırakılır. Soğuyan etler geniş bir kapta küçük parçalar halinde didiklenir. Patatesler ayrı bir tencerede haşlanıp soyularak bir çatal yardımınyla iyice ezilir. İki dilim ekmek içi tavu suyuna baturularak patates ile karıştırılır. Bu karışıma tuz, ceviz, sarımsak, kişniş ve 2 su bardağı tavuk suyundan koyularak robotta iyiyce karıştırılır ve bir kaseye alınır. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri de eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine yağda kızarmış kırmızı toz biber dökülür. Maydanoz ile süslenerek sıcak servis edilir. 

Fırında Kaşarlı Mantar Malzemeler:

  • Yarım kilo orta boy mantar
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Tuz

Yapılışı: Güzelce yıkanıp temizlenen mantarların sap kısımları çıkarılır. Bir tepsi içerisine bu mantarlar dizilir. İçlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulur. Üzerine tuz serpilerek fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen mantarlar fırından çıkarılarak üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınarak sıcak servis edilir. 

Peynirli Ve Baharatlı Meze Malzemeler:

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 4 ince dilim kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 çorba kaşığı kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı: Bir tavada sarımsak ve sıvıyağ altın sarısı olana kadar orta ateşte pişirilir. Sonrasında sarımsaklar çıkarılarak atılır. Peynir dilimleri bir birine değmeyecek şekilde bu tavaya koyulur ve kısık ateşte, birkaç kez çevrilerek pişirilir. Üzerine sirke, kekik vekarabiber eklenip ağzı kapalı olarak 2 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:33:28

Sıcak Meze Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sıcak Meze Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017