mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil  zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin yanında sunulan yoğurtlu mezeler de sofranıza renk katabilir. Bu yazıda, yapımı kolay ama yemesi de bir o kadar zevkli yoğurtlu meze tarifleri sundum sizlere. Ben denedim ve beğendim. Üstelik zeytinyağı ve yoğurdun buluşması ile çok hafif bir meze çeşidi yoğurtlu mezeler. Bu kolay yoğurtlu meze tariflerini eminim çok beğeneceksiniz.  

Patlıcan mezesi malzemeler:

  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı: İlk olarak patlıcanlar közlenir. Közlenen patlıcanlar soyularak ince ince kıyılır. Yoğurt derin bir kap içinde karıştırılır. Patlıcanlar yoğurda eklenir. Çok az zeytinyağı eklenir. Tuzu ve sarımsağı de eklenerek servis yabağına alınır. Üzeri nane ile süslenerek soğuk servis edilir.

Mısırlı kırmızı biberli meze malzemeleri:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 adet kırmızı biber

Yapılışı: 1 kase yoğurt incelene kadar çırpılır. İçine mısırı eklenir. Kırmızı biberin içi çıkarılır ve küp küp doğranır. Doğranan biberler de kaseye eklenerek tüm malzemeler karıştırılır. Servis tabağına alınan meze, üzeri nane ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Kereviz salatası malzemeler:

  • 3 adet kereviz
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet ceviz içi
  • Tuz
  • Bir adet limon

Yapılışı: Derin bir kabın içine su doldurulur ve içine 1 adet limon sıkılır. Kerevizler soyularak bu suyun içine bırakılır ve bir süre bu suda bekletilir. Daha sonra sudan çıkan kerevizler rendenin ince tarafı ile rendelenir ve yoğurda katılır. Aynı şekilde sarımsaklar da rendelenerek yoğurt ile karıştırılır. Son olarak tuzu da eklenir ve karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine bütün cevizler dizilip soğuk servis edilir.
Yoğurt Mezeleri

Haydari malzemeler:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 çorba kaşığı beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Nane

Yapılışı: Süzme yoğurt derin bir kabın içine alınır. Sarımsaklar soyulup ezilir ve yoğurda ilave edilir. Sonrasında  rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tuz ve nane de yoğurda katılır ve karıştırılır. Servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.

Yoğurtlu havuç malzemeler:

  • 3 adet orta boy havuç
  • Zeytinyağı
  • 500 gram Yoğurt
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı: Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Yoğurt derin bir kaba alınarak çırpılır. Kabukları soyularak rendelenmiş sarımsak yoğurda eklenir ve karıştırılır. Havuçlar piştikten sonra ocaktan alınaraksoğumaya bırakılır. Son olarak soğuyan havuçlarda yoğurt ile karıştırılarak servis tabağına alınır ve soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:38:25

Yoğurt Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yoğurt Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017