mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu Mezeler, Türk mutfağının temel yiyeceği yoğurdun kullanım alanı saymakla bitmez. Meze yapımında ise özellikle süzme yoğurt kullanılır. Bir miktar su, zeytinyağı ve mayonez ilave edilerek yoğurt çırpılır, ezilir ve bu işlem yoğurt kıvama gelene kadar uygulanır. Ardından yakışan malzemeler eklenerek çeşitli mezelerin hazırlanmasında kullanılır.  Yoğurtlu mezeler arasında en yaygın olanları haydari, yoğurtlama, tarator, amerikan salatası sayılabilir. 

Haydari

Malzemeler
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam dereotu
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • yarım çay kaşığı tuz 
Hazırlanışı; Tereyağ ve nane ocağa alınarak hafifçe pişirilir. Beyaz peynir iyice ezilip ufalandıktan sonra süzme yoğurda eklenir. Üstüne ince doğranmış dereotu, sarımsak ve tuz ilave edilir.  Ilıyan tereyağlı nane karışıma katılıp iyice karıştırılır. Ve küçük servis kaselerine bölüştürülerek dereotu ile süslenir. 

Havuçlu Kabak Yoğurtlama

Malzemeler
  • 2 adet havuç 
  • 2 adet kabak 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal dereotu, tuz
Hazırlanışı; Kabak ve havuçlar soyularak rendelenir. Tavada hafif kızmış zeytin yağına eklenerek sotelenir. Ezilen sarımsaklar, mayonez, dereotu ve tuz yoğurtla iyice karıştırıldıktan sonra soğuyan kabak ve havuçlar karışıma eklenir. Dereotuyla süslenerek servise hazır hale gelir. 

Yoğurtlu Mezeler
Tarator

Malzemeler
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 diş sarımsak 
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 dal maydanoz
  •  4 adet içi kırmızı biber ile doldurulmuş yeşil zeytin 
Hazırlanışı; Ekmek içleri mümkünse robotta incecik çekilir ya da avuç içlerinizde iyice ufalayarak mümkün olduğu kadar küçültün. Dövülmüş ceviz içi ve karabiber ile harmanlayın. Ardından başka bir kapta sarımsaklı yoğurt karışımını içine tuzu da ekleyerek hazırlayın. Yoğurtlu karışım hazır olduktan sonra ceviz içi ve karabiberle harmanlanmış ekmekleri yavaş yavaş ve eze eze yoğurda yedirin. Koyu bir kıvama gelene kadar karışımı çatalla iyice ezin. Servis tabağına aldıktan sonra maydanoz yapraklarını serpin ve Zeytinleri ikiye bölüp Taratoru süsleyin.
Not; süslemede pul biber de kullanılabilir.   

Yoğurtlu Patlıcan Salatası;

Malzemeler
  •  4 orta boy közlenmiş patlıcan 
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt 
  • 1 diş ezilmiş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
  • yarım çay kaşığı pulbiber, karabiber, tuz 
Hazırlanışı; Közlenmiş patlıcanlar soyularak ince ince kıyılır. Karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Yoğurt, sarımsak ve tuzla hazırlanmış karışıma eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra yağda kavrulmuş pulbiber üzerinde gezdirilerek servis edilir. Maydanozla süslenebilir. 

Yoğurtlu Şakşuka

Malzemeler
  • 6 orta boy kemer patlıcan
  • 6-7 tane orta boy domates
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım kg yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı; Patlıcanları çizgili soy. Uzunlamasına dörde böl. 2 saat tuzlu suda dinlendir. Sosu için; soyulmuş domatesleri robottan geçir. Tavaya yağı koy, rendelenmiş domatesleri tuz ve şeker ilavesini yaparak suyunu çekene kadar kaynat. yalnız çok katı olmamasına da dikkat et. Yarı akışkan kıvamda olacak şekilde pişir. Tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra nar gibi oluncaya dek kızart. Havlu kağıdın üzerinde aşırı yağını süzdükten sonra Kızartılmış patlıcanları yayık bir tabağa al. Sarımsak eklenmiş yoğurdu patlıcanların üstüne eşitçe dök. En son olarak domates sosunu da yoğurdun üzerinde gezdir. 

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 09:50:29

Yoğurtlu Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yoğurtlu Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017