{ "title": "Ara Soğuk Mezeler", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Ara-Soguk-Mezeler-47.jpg", "date": "19.01.2024 06:02:23", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız ya da özel misafirlerinize unutamayacakları bir masa hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tariflerimize göz atabilirsiniz. Herkesin beğenerek tüketeceği ara soğuk mezelerin yapımı da oldukça kolay. Her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle harika mezeler yapmaya ne dersiniz?

Yoğurtlu taze fasulye mezesi için gerekli malzemeler
Yoğurtlu taze fasulye mezesi nasıl yapılır?

Yeşil fasulye ayıklanıp, yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğranır. Fasulyeler uygun bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek 15-20 dakika orta harlı ocakta haşlanır. Haşlanan fasulyeler çeşmede soğuk suyun altına tutulur. İyice soğuması için bir kenara alınır. Çukur bir kabın içine, yoğurt, mayonez, tuz, karabiber eklenir. Sarımsaklar soyulduktan sonra yoğurdun üzerine rendelenerek karıştırılır. Tavaya sıvıyağ eklenir, üzerine kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine salça eklenip birkaç dakika da birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılan fasulye servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt fasulyenin üzerine dökülür. Son olarak soğuyan soğan ve salça da yoğurdun üzerine gezdirilerek meze sunuma hazır hale getirilir.

Deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler
Deniz börülcesi mezesi nasıl yapılır?

Deniz börülcelerinin kılçıkları ayıklandıktan sonra, iyice yıkanır. Uygun bir tencerenin içine alınıp üzerine kaynar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan börülceler önce soğuk suyun altına tutulup, bir süzgece alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan börülce çukur bir kabın içine alınır. Üzerine, kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, tuz, rendelenmiş sarımsak, sıvıyağ eklenip harmanlanır. Ara soğuk mezeler arasında yer alan deniz börülcesi mezesi servis tabağına alınıp sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Kırmızı lahana mezesi için gerekli malzemeler
Kırmızı lahana mezesi nasıl yapılır?

Ara soğuk mezeler arasında beğenilerek tüketilen kırmızı lahana mezesi için, önce lahana yıkanır. Salata tahtası üzerinde ince ince doğranır. Elmalar yıkanıp, rendenin kalın yerinden geçirilir. Orta boy tavanın içine tereyağı alınıp, kızdırılır. Kızan yağa önce ince kıyılmış lahanalar eklenip sotelenir. Ardından rendelenmiş elma eklenip karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Bir süre soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Çukur bir kabın içinde sirke, toz şeker, tuz, karabiber homojen şekilde karıştırılır. Elde edilen sos servis tabağının üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı havuç mezesi için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı havuç mezesi nasıl yapılır?

Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kuru soğanın kabukları soyulup rendeden geçirilir ve kızan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Havuçlar yıkanıp kabukları kazanır. Rendenin iri kısmıyla rendelenerek kavrulan soğanın üzerine eklenir. Kısık ateşte soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir. Pişen karışım çukur bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar ezildikten sonra yoğurda eklenir. Tuzu da ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt kavrulan malzemelerin üzerine dökülerek karıştırılır. Hazır hale gelen meze servis tabaklarına alınıp, sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }