{ "title": "Atıştırmalık Mezeler", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/atistirmalik-mezeler.jpg", "date": "19.01.2024 17:19:36", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Atıştırmalık mezeler, ana yemeklere başlamadan önce ana yemekler servis yapılana kadar midenin yatışması için tüketilen mezelerdir. Atıştırmalık mezeler çok hafif içerikli olarak yapılır ve içeriğinde kullanılan malzemeler mideyi tam anlamıyla doyurmayacak şekilde hazırlanır. Bu mezeler ana yemeklerin servise sunulacağı zamana kadar tüketilebileceği gibi ana yemeklerle de tüketildiğinde faklı lezzet oluşturacaktır. Hadi atıştırmalık mezeleri tariflerini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Deniz börülceleri bir kaba alınarak güzelce kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan börülceler bol suyla yıkanarak haşlanması için bir tencereye alınır ve tencerenin üzerine su eklenerek haşlamaya bırakılır. Deniz börülceleri haşlanınca süzgece alıp süzülmesi için bekleyin. İçine kabukları soyularak küp-küp doğranmış olan domatesleri ilave edin. Ardından limonu, tuzu, dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ilave ederek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Lahana Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı yıkayarak ince ince kıyalım. Aynı şekilde yeşil elmaları rendeden geçirebiliriz. Bir tava içerisine tereyağı ilave ederek kısık ateşte kavurun ve kavrulan tereyağı üzerine ince ince kıyılan kırmızı lahanaları ekleyerek kavrulmasını sağlayın. Ardından elmaları da lahanaların üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim. Aşağı yukarı 10 dakika kadar kavurmak gerekli. Kavrulan malzemeleri ocaktan alıp bir servis tabağına koyalım. Ayrı bir kapta sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi harmanlayarak sos şeklinde servis tabağında bulunan malzemelerin üzerine ilave edelim.

Afiyet olsun.

Fasulye-Havuç Mezesi Malzemeleri
Sosu İçin Malzemeleri
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kâse çekirdekleri ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin
Hazırlanışı: Akşamdan ılık suya koyulan fasulyeleri bir tencereye alarak kaynaması için ocağı kısık ateşte açalım. Fasulyeler haşlanıncaya kadar soğanları soyalım ve halka şeklinde doğrayalım. Aynı şekilde havuçları da bol su ile yıkayarak kabuklarını soyup rendeden geçirelim. Soğanları ve havuçları bir kaba alalım. Haşlanan fasulyeleri süzgece alıp süzülmesini sağladıktan sonra onları da soğan ve havuç karışımına ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, limonu, elma sirkesini, tuzu ve çekirdekleri alınmış olan zeytinleri harmanlayarak diğer malzemelerin üzerine ilave edelim.

Afiyet olsun.

Tarator Mezesi Malzemeleri
  • Birkaç dilim bayat ekmek içi
  • Bir fincan dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım kâse süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
  • Mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu, nane
Hazırlanışı: Öncelikle bayat ekmeklerin içini bir rendeden geçirerek ya da robotta ezerek bir kaba alalım. Ekmek rendesinin içerisine dövülmüş olan ceviz içlerini de ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, süzme yoğurt, limon, mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz, ince ince kıyılmış dereotu ve ince ince kıyılmış olan naneleri de karışım haline getirerek bayat ekmekle ceviz içinin karıştırıldığı kaba ilave edelim.

Afiyet olsun.

Semizotu Mezesi Malzemeleri
  • Bir demet semizotu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle taze olarak temin ettiğimiz semizotu kök kısımlarını yapraklarından ayıralım. Yaprakları ayrılmış olan semizotu bol suyla yıkanarak doğrama tahtasına alınır ve ince ince kıyılır. Sonra kıyılan semizotu geniş bir kaba alınarak üzerine dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt, sızma zeytinyağı ve tuz ilave edilir. İsteğe bağlı olarak baharat çeşitleri ilave edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }