{ "title": "Avokado Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Avokado-Meze-81.jpg", "date": "19.01.2024 00:24:51", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir. Genel olarak Türk mutfağında ve tarımında yenen ve tüketilen bir meyve olmayan avokado çok besleyici bir meyve olduğundan ötürü yeni yeni bizim mutfağımızda da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle salata ve yemeklerde kullanılan avokadonun en çok tüketilen yemek çeşidi mezesidir. Farklı lezzetler içeren meyve zaman içerisinde bizim damak tadımız içerisinde de yer etmeye başlamıştır. Meyvenin kalorisi yüksek ve yağlı bir yapıya sahiptir. İçerisinde en çok potasyum ve C vitamini vardır. Avokadonun istenen lezzeti verebilmesi ve olgunlaşabilmesi için buzdolabına konmadan bekletilmesi ve iyice olgunlaştığında tüketilmesi gerekir. Özellikle diyabet hastalarına doktorlar tarafından önerilen avokado meyvesinin bugün sizlere mezesinin tarifini vereceğiz.

Avokado mezesi malzemeleri
Avokado mezesi nasıl yapılır?

Genellikle avokado marketlerden veya manavlardan alındığında daha tam olgunlaşmamış olur. O nedenle öncelikle mezenizi yapmadan birkaç gün önce alıp olgunlaşmasını beklemelisiniz. Daha sonra istenen olgunluğa erişen avokadoların kabukları ince ince soyulduktan sonra içerisindeki çekirdekleri çıkarılarak derin bir kap içerisine konur. Daha sonra avokadoları kap içerisinde püre gibi ezildikten sonra içerisine limon ezilmiş sarımsakları pul biberi yağ ve tuzu ilave edilir. Daha sonra karışım iyice yapıldıktan sonra servis tabağına koyarak birkaç demet maydanoz ile süsledikten sonra avokado meze servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }