{ "title": "Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/balik-yumurtasiyla-yapilan-meze.jpg", "date": "20.01.2024 06:00:27", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek haline gelmiştir. Mükemmel lezzetine ve kolay yapılışına rağmen bu meze ülkemizde Doğuya gidildikçe daha az tüketilmektedir. Yani balık yumurtası ile yapılan meze doğu bölgelerde çok daha az yenilir. Çünkü insanlar balık yumurtasını duyduktan sonra bir adım geride durmaktadır. Fakat deniz olan bölgelerde ve ülkemizin batı tarafında balık yumurtası ile yapılan mezeler özellikle restoranlarda çok fazla miktarda tüketilmektedir. Hem lezzeti olsun hem tadı olsun bu mezeyi birçok yemeğin yanında sizlerde tüketebilirsiniz. Sofralarınıza kattığı zenginlik ve farklılıkla sizleri etkileyecektir. Balık yumurtasıyla yapılan meze yani taramayı kolay bir şekilde hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. Balık yumurtasıyla yapılan meze için bazı malzemeler gereklidir. Bu malzemelerden en önemlisi balık yumurtası yani havyar. Biraz pahalı olsa da birçok yerde bu malzemeyi bulabilirsiniz.

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Malzemeleri
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Nasıl Yapılır?

Bu malzemelerimiz hazırladıktan sonra gerisi artık çok kolay. Çünkü size bu tarifi en kolay şekilde vereceğim. Öncelikle iyice kurumuş ekmekleri avucumuz ile iyice ufaltalım. Eğer tam olarak kurumamışsa birkaç saat güneşte bekleterek iyice kurutup daha sonra ufaltalım.

İşte ilk aşamayı tamamladık. Daha sonra avucumuz ile küçülttüğümüz ekmekleri daha derin bir kaba koyarak içerisine hamur olacak şekilde su koyalım. Bir süre yoğuralım. Yoğurduktan sonra malzememiz oldukça sıvı bir hale gelsin. İşte bu aşamayı da bu şekilde tamamladık.

Hamur hale getirdiğimiz bu ekmeğin içerisine balık yumurtalarını da karıştırarak ilave edelim ve birbirine iyice karışması için bolca yoğurup karıştıralım.

Diğer taraftan soğanı bir kap içerisine rendeleyelim. Balık yumurtasını eklediğimiz kap içerisine rendelediğimiz soğanı da ekleyelim ve tekrar iyi bir şekilde karıştıralım. Soğana yaptığımız işlemin aynısını sarımsak içinde yapıyoruz.

Bu karışım içerisine standart ölçüsü yarım limon olacak şekilde ekşiyi sevdiğiniz kadar koyun. Bu sırada sürekli karıştırın. Bolca karıştırdıktan sonra artık rengi beyazlaşacaktır. Bu aşamadan sonra artık yavaş yavaş sonlara ve balık yumurtasıyla yapılan meze tarifinin sonlarına gelmiş sayılacağız.

Son olarak zeytinyağını yavaş bir şekilde karıştırarak ilave ettikten sonra servis tabaklarına en uygun şekillerde yerleştirin ve üzerini istediğiniz malzeme ile yakışacak şekilde süsleyiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }