{ "title": "Dere Otlu Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/dere-otlu-meze-9860.jpg", "date": "19.01.2024 11:02:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif olarak tüketilebilir. Dere otu aynı zamanda tokluk hissi veren bir bitkidir. Yemeklerden önce tüketilirse daha kolay doyduğunuzu hissedersiniz. Kabızlığı önleyen, karın ağrısına iyi gelen, anne sütünü arttıran, hazımsızlığı, gazı gideren, mide rahatsızlıklarına iyi gelen, uykusuzluk için çare olan dere otunu tüketmek için kendiniz fırsat yaratmalısınız. Bu meze tarifini sizlerin de beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Çok kolay hazırlandığı içinde hiç üşenmeden yapabilirsiniz. Hazırsanız dere otlu meze yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Dere otlu meze için gereken malzemeler
Dere otlu meze nasıl yapılır?

Dere otunu iyice yıkayarak ince kıyın. Bir kâsenin içinde kese yoğurdunu iyice çırpın. Buna ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ilave edin. İçine tuzunu da atarak yoğurtlu karışımı iyice karıştırın. Buna ince kıydığınız dere otunu da koyarak mezenizin son hazırlıklarını da tamamlayın. Daha sonra güzel bir sunum tabağına dere otlu mezeyi koyun. Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirin. Biraz da kırmızı pul biber serpiştirdikten sonra sevdiklerinize bu lezzetli mezeyi ikram edebilirsiniz. Gerek ızgara et yemeklerinin yanında gerekse tavuk yemekleriyle harika bir uyum sağlayan dere otlu meze tiryakisi olabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }