{ "title": "Domates Kurusu Mezesi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/domates-kurusu-mezesi.jpg", "date": "19.01.2024 00:49:29", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin yanında yenilebilen bu mezeyi sizlerde kolay bir şekilde yazabilirsiniz. Bunun için makalemizi okumaya devam edin. Domates kurusu mezesi genellikle kış aylarında yaz aylarında kurutulmuş domateslerle yapılmaktadır. Bu nedenle vücut için gerekli olan vitaminleri ve mineralleri kış aylarında kurumuş domatesten alabilirsiniz. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinin yanı sıra sofralarınızı süsleyecek bir çeşit olarak bu mezeyi tüketebilirsiniz. Yapılış olarak pratik bir şekilde anlatacağım bu tarifi hiç yemek yapmayı bilmeyen bir kişi bile zorlanmadan uygulayabilir. Üstelik kurutulmuş domatesim yok diye düşünmeyin. Domates kurusu mezesi yapmak isterseniz kurutulmuş domatesler birçok markette kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Bunun yanında sizlerde çok rahat bir şekilde domatesleri önceden güneşte kurutarak bu mezenin yapılışında kolayca kullanabilirsiniz ve bu mezenin lezzetini alabilirsiniz. Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifini sizlere en kolay şekilde vereceğim kollarınızı sıvayın ve işe başlayın.

Domates kurusu mezesi malzemeler
Yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki kuru domates bu mezelere genellikle su içerisinde kaynatılarak yumuşatılır. Fakat bu durumda domatesler bazen dağılır dağılmasa bile lezzet kaybeder. Bu nedenle ben bu yumuşatma yöntemini kesinlikle tavsiye etmiyorum domatesleri yumuşatmak için tarifi uygulamaya geçmeden önce bir kap içerisine malzemelerde saydığımız bir diş sarımsağı ezerek zeytinyağı ile karıştıralım ve domateslerin üzerine dökelim. Böylece bir süre bekletelim.

Domates kurusu mezesi nasıl yapılır?

Biz domates kurusu mezesi yapılışı için ilk adımları atarken domateslerimiz yumuşayacaktır. İlk olarak Yumuşayan domateslerin her birini üçer parçaya ayıralım. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde kekikle birlikte zeytinyağını karıştırın ve bu parçalara ayırdığınız domatesleri karıştırın. Bu işlemden sonra karıştırdığınız bu malzemeleri servis tabaklarına uygun şekillerde yerleştirin ve malzemelerde bahsi geçen ceviz içlerini parçalayarak servis tabağının üzerine serpin. Bunun ardından siyah zeytinleri de çekirdeklerinden ayırarak son süsleme işleminde hem lezzet hem de daha hoş bir görüntü amaçlı kullanabilirsiniz. Yapılış sırasında zeytinyağı kullanmanız lezzet artışlarına neden olacaktır. İşte bu işlemlerden sonra domates kurusu mezesini en pratik şekilde yapmış oldunuz. Bu meze sofralarınızda güzel bir görüntü oluşturarak farklı lezzetler tatmanızı sağlayacaktır.
" } ] }