{ "title": "Domates Mezesi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/domates-mezesi.jpg", "date": "19.01.2024 01:15:50", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Domates Mezesi, Birçok yemeğin yanında yemeğe lezzet katan domates mezesi günümüzde ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmiştir. Oldukça eski zamanlardan beri tüketilmekte olan bu mezeyi evlerinizde rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Domates mezesi, hazır olarak birçok yerde bulunabilir. Fakat hazır olarak satılan bu mezelerin lezzeti kıvamı ve daha önemlisi sağlığa verdiği zarar tartışılır. Evlerinizde yapacağınız mezeler, hazır olarak satılan bu mezelere göre çok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Sizin de bu durumdan şüpheniz olmasın. Üstelik evlerinizde yapacağınız bu mezeler çok daha ucuza mal olaraktır. Bu nedenle benim sizlere önerim; Domates mezesi için gerekli olan bazı malzemeleri temin ettikten sonra gerekli hazırlıkları yaparak bu mükemmel lezzeti en sağlıklı ve en doğal malzemelerle, çok kısa bir süre içerisinde kendiniz yapın. Yapacağınız domates mezesi birçok yemeğin yanında farklı bir tür olacaktır. Bunun yanı sıra sağlıklı bir domates mezesi özellikle kış aylarında vücudun enerji kaynağı olarak sizleri soğuk kış aylarının etkisinden koruyabilir. Şimdi bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapmak için gerekli bazı malzemeleri hazırladıktan sonra yapılışına geçebilirsiniz.

Domates Mezesi Malzemeleri
Domates Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak malzemelerimizi domates hariç (Maydanoz, yeşil biber, dere otu.) temiz bir şekilde yıkanmalıdır. Temiz bir şekilde yıkadığımız bu malzemeleri bir robot ile parçalayalım bu işlemi ayrı ayrı yaparak daha sonra karıştırabilirsiniz. Bu tamamen isteğinize kalmıştır. Robot imkânınız varsa lezzet açısından çok daha iyi bir yöntem vardır. Bu yöntemde keskin bir bıçak yardımı ile bu malzemeleri teker teker küçük parçacıklar olacak şekilde doğrayabilirsiniz. Bu sayede malzemeleriniz suyunu kaybetmiş olmayacaktır.

Daha sonra ise Doğradığınız ya da robota çektiğiniz bu sebzelerin suyunu bir süzgeç yardımı ile süzelim. Süzme işlemi sırasında sebzelere çok bastırmayın kendiliğinden süzülsün. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürmelidir.

Bu işlemlerden sonra artık domatesinizi de küçük küçük parçalayarak ya da bir mutfak robotu kullanarak küçültün ve sebzelerin içerisine katın. Bu işlemi derin bir kap içerisinde gerçekleştirin. Tüm malzemeleri iyi bir şekilde ezmeden karıştırdıktan sonra biber salçasını ve ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Yukarıdaki işlem yapıldığı sırada karabiber, zeytinyağı, tuz, limon gibi malzemeleri sırası ile ekleyin. Bu sırada istediğiniz faklı baharat ve malzemeler var ise domates mezesi içerisine katabilirsiniz. Fakat bunların mezeye yakışan malzemeler olması meze lezzeti için çok daha iyi olacaktır.

Ve bu son işlemi de yaptıktan sonra artık domates mezesi hazırdır. İstediğiniz yemeğin yanında bu mezeyi kullanarak yemeklerinize lezzetler katabilirsiniz. Meze üzerini maydanoz ya da diğer malzemelerle dekore ederek servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }