{ "title": "Domatesli Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Domatesli-Meze-52.jpg", "date": "22.01.2024 01:18:39", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmaktadır. Fakat bu mezeler hem pahalı hem de sağlıksız olacaktır. Size vereceğimiz tarif ile kendi mezenizi kendiniz yapabilirsiniz. Uzun süre muhafaza edilebilme özelliğine sahip olan domates mezesi, özellikle kış aylarında sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir mezedir. Bu vereceğimiz tarif bir yemeklik miktarıdır. Dilerseniz malzemeyi daha fazla kullanıp, daha çok meze yapabilirsiniz. Kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapattıktan sonra istediğiniz zaman yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Şimdi bu eşsiz lezzet için gerekli olan malzemeler ve yapım aşamasına geçelim.

Domatesli Meze İçin Gerekli Malzemeleri
Domatesli Meze Nasıl Yapılır?

Öncelikle bütün malzemeler yıkayarak başlıyoruz. Yeşil biberleri, soğanı, dereotu ve maydanozu robotta çekiyoruz. Robotta yapmanız sizin için büyük kolaylık olacaktır. Hepsini birden çekebileceğiniz gibi ayrı ayrı da çekebilirsiniz. Robotunuz yok ise bıçak yardımı ile malzemeleri ince ince doğramalısınız. Doğradığımız ya da robotta çektiğimiz malzemelerin suyunun süzülmesi için bir süzgece koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz. Diğer taraftan domateslerimizin doğranmasına geçiyoruz. Domatesleri robotta çekeceğimiz için kabuklarını soymamıza gerek kalmıyor. Domatesleri robotta çekiyoruz. Suyunu süzmek için beklemeye aldığımız diğer malzemeler ile derin bir kapta karıştırıyoruz. İyice karıştırdığımız malzemelere biber salçası, pul biber, karabiber, kekik, nane, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve zeytinyağı ekliyoruz. Karışımı ezmeden karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra domatesli meze servise hazır. Dilediğiniz yemeğinizin yanında servis edebilirsiniz. Arzuya göre maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }