{ "title": "Fasulye Mezeleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/fasulye-mezeleri.jpg", "date": "23.01.2024 04:28:43", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmektedir. Fasulye mezeleri içermiş olduğu karışımlardan dolayı bir hayli lezzetli olmakta ayriyeten sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Fasulyede bulunan vitamin ve mineraller sağlık açısından oldukça önemlidir. Fasulye mezelerinin yapılışına hep birlikte başlayalım kolay gelsin.

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Malzemeleri
Yoğurtlu Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Ayıklanan fasulyeleri birkaç parçaya bölerek haşlanması için bir tencereye alalım. Yarım saat kadar haşlanan fasulyeleri bir süzgece alarak süzülmesini bekleyelim. Bir kaba alınan yoğurdu iyice çırpalım ve üzerine dövülmüş olan sarımsakları, karabiberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzu, zeytinyağını yoğurda ilave ederek güzelce karıştıralım. Bir tavaya önceden halka şeklinde doğramış olduğumuz kırmızı biberleri alarak tereyağı ile güzelce kavuralım. Fasulyelerin üzerine kavrulan kırmızı biberleri ekleyelim. Yoğurtla hazırlanan karışımları da üzerine ilave ederek servise sunulacak hale getirelim. Üzerinin süslenmesi için nane ya da maydanoz kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Malzemeleri
Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Fasulyeyi güzelce ayıklayarak yıkayalım. Ayıklanan fasulyeleri güzel bir şekilde doğrama tahtasında doğrayalım. Bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim haşlanması için 20 dakika kadar bekleyelim. Fasulyeleri süzerek soğuması için bir süzgece alalım. Soğanların kabuğunu soyarak doğrama tahtasında güzelce doğrayalım ve bir tavaya alıp kavuralım. Soğanların rengi değişip kavrulmasına yakın domates salçasını ve biber salçasını da ilave edelim ocağın altını kapatalım. Domatesleri güzelce yıkayarak kabuklarını soyup robota çekelim tavaya alalım ve ocağın altını açarak kavrulmasını bekleyelim. Bütün malzemelerin hazırlanmasıyla sırasıyla fasulyeleri bir servis tabağına alarak üzerine soğan ve domates karışımını ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurtla karabiber, pul biber, kimyon tuzu karıştırıp servis tabağı üzerine ekleyerek üzerinde zeytinyağını gezdirelim.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri
Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Taze olarak temin ettiğimiz fasulyeleri ayıklayarak başlayalım. Bir tencereye alınarak haşlanması için üzerine su ilave edilir. Bir süzgeç içerisinde süzülmesi için bekleyen fasulyeleri servis tabağına alalım. Zeytinyağı, elma sirkesini, dövülmüş sarımsağı ve tuzu bir kaba alarak güzelce karıştıralım ve servis tabağında bulunan fasulyelerin üzerinde gezdirelim. İsteğe bağlı olarak bu karışıma süzme yoğurt, baharat çeşitleri ve maydanoz ilave edilebilir.

Afiyet olsun.

Tahinli Fasulye Mezesi Malzemeleri
Tahinli Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Geceden bir kap içerisinde yumuşaması için ılık suda beklettiğimiz kuru fasulyeleri haşlanması için bir tencereye alalım. Tencereye alınan fasulyelerin üzerine su ekleyelim ve 40 dakika haşlayalım. Bizde o arada tahini bir kaba alarak üzerine tuzu, kırmızı biberi, kimyonu, limonu ilave ederek iyice karıştıralım. Tahinin kıvamı koyu olduğundan dolayı bir miktar su ilave edelim ve iyice karıştıralım. Soğanları güzelce yıkayarak doğrama tahtasında doğrayalım ve süzülen fasulyeleri servis tabağına alarak soğanlarla karıştıralım. Fasulyelerin üzerine hazırlamış olduğumuz tahin karışımını da ilave ederek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

" } ] }