{ "title": "Haydari Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/haydari-meze.jpg", "date": "19.01.2024 22:13:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Haydari meze, sofraların sevilen meze türlerinden biridir. Peynir ve süzme yoğurdun mükemmel bir birlikteliğine tanık olacaksınız. Hem oldukça pratik hazırlanmakta hem de lezzetinden ödün vermeyen bir tariftir. Bunu sadece meze olarak değil, kahvaltılarda, tuzlu atıştırmalıkların yanında, yemeklerde sos olarak da tüketebilirsiniz. Özellikle patates cipsi ile mükemmel uyum sağlamaktadır. Tuzlu atıştırmalıkların yanında dip sos olarak yenilebilir. Sabahları küçük ekmeklere sürülen haydari mezeyle kanapeler hazırlanabilir, salatalıkla birlikte nefis atıştırmalık olabilir. Aslında haydari mezeyi bilmeyen pek yoktur. Satış yerlerinde bile en fazla satılan meze türlerinden biridir. Henüz bu mezeyi yapmayanlar, bileyenler için güzel bir tarif hazırladık. Bunu birlikte yapmaya başlayalım.

Haydari meze için gerekli malzemeler
Haydari meze nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kâsede süzme yoğurdu ve beyaz peyniri bir araya getirin. Bu malzemeleri pürüzsüz bir hale gelinceye kadar iyice karıştırın. Bu aşama haydari mezenin hazırlığında oldukça önemlidir. Bu nedenle özenle yapmalısınız. Tüketilirken ağza sadece peynir gelmemeli, süzme yoğurtla bütünleşmiş bir peynir lezzeti hissedilmelidir. Daha sonra sarımsakları dövün ya da rendeleyin. Bunları yoğurtlu karışıma ilave edin. Ardından tuzu ve kuru naneyi yeteri miktarda koyun. Zeytinyağını da ilave edince haydari mezeyi buzdolabında bir süre dinlendirin. Daha sonra servis tabağına aldığınız haydari mezeyi dereotu ve kırmızı pul biberle süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }