{ "title": "Kabak Mezesi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Kabak-Mezesi-78.jpg", "date": "21.01.2024 19:47:25", "author": "nasri tanış", "article": [ { "article": "
Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı olmaktadır. Çok fazla çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi muhakkak vardır. Gerek yemek olarak gerekse meze ve salata olarak gerekse börek, mücver gibi çeşitli ve değişik şekillerde hazırlanabilir.

Dolmasını hata kızartmasını bile yapabilirsiniz. Bu yüzden mevsiminde kabağı her türlü pişirme şekliyle değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kabak mezesi tarifinde kabakları rendeleyerek kullanacağımız için, vitamin kaybına uğramasını hiç istemeyiz. Bu yüzden rende yapıldıktan sonra sulanmadan hemen kullanmanızı öneririm. Bunu yapmadığınız durumda kabak sulanacak ve hazırlayacağınız mezenin tadı çok da hoş olmayacaktır. Kabak mezesi türleri farklı usullerle hazırlayabilirsiniz.

Kabak mezesi için gereken malzemeler
Kabak mezesi nasıl yapılır?

İlk önce yıkanmış kabakların kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafıyla iyice rendeleyin.

Bu arada teflon bir tavaya sızma zeytinyağını koyup ocakta kızdırmaya başlayın. İnce yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda pişirmeye başlayın. Kabakların rendeleme işlemi bittikten sonra, bunları da tavanın içine katın. Fazla bekletmelisiniz yoksa kabaklar sulanmaz. Soğanlarla birlikte kabakları kavurmaya devam edin. Pişmesine az bir zaman kala tuzunu, karabiberini ve nanesini ekleyin. Daha sonra soğuması için ocaktan alırsınız. Çünkü yoğurtla meze hazırlayacağımız için, kabağın çok sıcak olmaması gerekiyor.

Bu arada kâsenin içindeki süzme yoğurdu biraz tuzla ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte iyice karıştırın. İçine dövülmüş iç cevizleri ekleyin. Biraz da yoğurdun içine nane katabilirsiniz. Tavanın içindeki kabaklı karışım soğuduysa yoğurtla birlikte buluşturabilirsiniz. Bunu güzel bir servis tabağına koyarak, üzerine biraz zeytinyağı ekleyebilir, nane yapraklarıyla süslemenizi yaptıktan sonra. Kabaklı meze ikram edilmek üzere artık masadaki yerini alabilir.
" } ] }