{ "title": "Kabaklı Havuçlu Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Kabakli-Havuclu-Meze-58.jpg", "date": "19.01.2024 05:54:42", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı birbirinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazırlamayı tercih ederiz. Masamızda en çok tercih ettiğimiz lezzetler mezelerdir. Ana menü kadar mezelere de özen göstermekteyiz. Birçok sebze ve besinden birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Fakat meze denilince bir çoğumuzun ilk aklına gelen kabaklı havuçlu mezedir. Kabaklı havuçlu meze lezzetli olduğu kadar pratiktir de. Ayrıca bu enfes meze oldukça besleyicidir. Bu nedenle çocuklarımıza da gönül rahatlığı ile de yedirebiliriz. Ayrıca içerisindeki sebzelerin lifli özelliğinden dolayı yediğimiz yemeği kolay hazmetmemize yardımcı olacaktır. Bu enfes ve besleyici mezeyi deneyip sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz. Paylaşmış olduğum tarife uyarak enfes bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Kabaklı havuçlu meze için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Bu pratik ve enfes mezeyi hazırlamak için ilk olarak ince zarlarını soyduğumuz havuç ve kabakları rendeleyerek başlıyoruz. Ardından rendelediğimiz kabak ve havuçları zeytinyağı ile bir güzel kavuruyoruz. Kavururken dikkat etmemiz gereken bir durum var ki bu da zeytinyağını tavaya kor koymaz sebzeleri eklememiz aksi taktirde hakiki zeytinyağı yandığında acı bir tadı olmaktadır. Kısık ateşte kavurduğumuz kabaklar suyunu çekince havuçları da ekleyip bir müddet daha kavurup ocaktan indiriyoruz. Sebzelerimiz bir köşede soğumayı beklerken biz süzme yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kâsenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ince kıydığımız sarımsak ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırdığımız süzme yoğurdun içerisine kavurduğumuz sebzeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Ardından derin hazırlamış olduğumuz mezemizi sık bir servis tabağına alıp üzerine ince kıydığımız maydanozu serpiyoruz. Son olarak da halka şeklinde dilimlediğimiz kornişon turşuyla da üzerini süslediğimiz kabaklı havuçlu meze servise hazır bulunmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }