{ "title": "Kabaklı Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/kabakli-meze.jpg", "date": "20.01.2024 16:05:59", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kabaklı meze, yaz geldiğinde sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken bir mezedir. Lif oranı yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye destek olmaktadır. Çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi mutlaka vardır. Gerek yemek olarak gerekse salata ve meze olarak gerekse börek, mücver gibi değişik şekillerde hazırlanabilir. Dolmasını, kızartmasını bile yapabilirsiniz. Bu yüzden mevsiminde kabağı her türlü pişirme şekliyle değerlendirin deriz. Kabaklı meze tarifinde kabakları rende yaparak kullanacağımız için, vitamin kaybına uğramasını istemeyiz. Bu yüzden rende yapıldıktan sonra sulanmadan hemen kullanmanızı tavsiye ederiz. Bunu yapmadığınız durumda kabak sulanacak ve hazırlayacağınız mezenin tadına olumsuz yansıyacaktır. Kabaklı meze türleri farklı usullerle hazırlanabilir. Ancak vazgeçilmeyecek malzemesi nanedir. Gerek taze nane gerekse kuru nane kabağın her türlü yemeğinin içine yakışır. Bu nedenle mezelerinizi hazırlarken mutlaka naneyi baş köşeye koyun. Sizler için hazırladığımız bu lezzetli kabaklı meze tarifini birlikte yapmaya başlayalım.

Kabaklı meze için gerekli malzemeler
Kabaklı meze nasıl yapılır?

Öncelikle yıkanmış kabakların kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Bu arada teflon bir tavaya sızma zeytinyağını koyun ve ocakta kızdırmaya başlayın. İnce yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda sotelemeye başlayın. Kabakların rendeleme işlemi bittiyse, bunları da tavanın içine atın. Fazla bekletmezseniz kabaklarda sulanmaz. Soğanlarla birlikte kabakları kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın içine tuzunu, karabiberini ve nanesini ilave edin. Daha sonra ılınması için ocaktan alabilirsiniz. Çünkü yoğurtla meze hazırlayacağımız için, kabağın sıcak olmaması gerekiyor.

Bu arada kâsenin içinde süzme yoğurdu biraz tuzla ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte karıştırın. İçine dövülmüş iç cevizleri ilave edin. Biraz da yoğurdun içine nane karıştırabilirsiniz. Tavadaki kabaklı karışım ılındıysa yoğurtla birlikte buluşturabilirsiniz. Bunu güzel bir servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilir, nane yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz. Kabaklı meze ikram edilmek üzere artık masadaki yerini alabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }