{ "title": "Kırmızı Lahana Mezesi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/kirmizi-lahana-mezesi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:42:31", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana mezesi, aslında çok eskilerden beri tüketilmekte olan yiyecekler arasındadır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bu mezeyi sizlerde evlerinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sağlık açısından önemli roller taşıyan bu meze çocuklarda ve yetişkinlerde bağışıklık sistemini yükselterek sizleri ve çocuklarınız birçok hastalıktan koruyabilmektedir. Bunun yanı sıra bu meze hem mükemmel görüntüsüyle hem de nahoş tadıyla ister kahvaltılarda ister yemeklerin yanında bolca tüketilmektedir. Sofranıza kattığı renkli görüntüsü ile kırmızı lahana mezesi sizlere en kolay ve en anlaşılır şekilde açıklayacağım. Kırmızı lahana mezesini malzemeleri ve hazırlanması oldukça kolaydır. Bu nedenle sizlerde yapabilirsiniz. Az malzeme ile bu kadar güzel bir lezzeti evlerinizde yaparak sofralarınıza daha güzel tatlar ve görüntüler katmaya ne dersiniz. O zaman vereceğim. Tarifi okuyarak kollarınızı sıvayın. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bir sürede bu lezzeti yakalayabilirsiniz.

Kırmızı Lahana Mezesi Malzemeleri
Kırmızı Lahana Mezesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle lahanayı yapraklarını ayırarak teker teker yıkıyoruz. Hijyen konusuna sadece bu yiyeceğimizde değil tüm mutfak işlerinde dikkat etmemiz sağlık açısından çok daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacaktır. Yıkadığınız kırmızı lahananın kabuklarının en üst kısımlarını atmalısınız. Ardından geriye kalan kısımları robotluk olacak şekilde ince ince doğrayın.

Daha sonra, ince ince doğradığınız kırmızı lahanayı bir robot yardımıyla pratik olarak iyice küçültün. Daha sonra bir kap içerisinde yağ dökerek karıştırın. Malzemelerde sıvı yağ olduğunu belirttim. Fakat imkânınız var ise bu yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Böylece hem daha hafif hem de daha güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Yağ döktükten sonra bir süre karıştırdığınız bu lahananın yavaş yavaş yumuşadığını sizler de fark edeceksiniz. Dahada yumuşaması için sizler biraz soteler gibi yaparak bu işlemin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu işlemden sonra biraz dinlendirin. Bu sırada sizlerde boş durmadan ayrı bir kap içerisinde yoğurdu, mayonezi, ekleyerek sürekli karıştırın. Daha sonra sarımsağı havan yardımı ile iyice dövün ve bu karışımın içerisine katın. Bu sırada tabi ki karıştırma işlemine devam etmelisiniz. Bu sırada tuzunuzu ve kullanacaksanız diğer baharatları da atarak bu işlemi sonlandırabilirsiniz.

Hazırladığınız bu yoğurt karışımını lahana üzerine dökerek iyice karıştırmaya devam edin. Böylece Kırmızı lahana mezesi hazırdır. Uygun meze tabaklarına koyarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Tabakların üzerini farklı malzemeler kullanarak süsleyebilirsiniz. Böylece sofralarınızda çok daha güzel ve çok daha renkli görüntüler oluşturabilirsiniz.
" } ] }