{ "title": "Kolay Meze Tarifleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/kolay-meze-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 11:41:22", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kolay meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatif yiyeceklerdir ve oldukça kolay ve lezzetli yiyeceklerdir. Aynı zamanda içeriğine göre doyurucu yiyeceklerdir. İçeriği kişinin damak tadına göre değişir her yörenin kendi damak lezzetlerine uygun olarak yapılır.

Rus salatası, çok sevilerek yenilen ve çok pratik olan bir meze tarifidir. Konserve kullanarak on dakikada hazırlanabilecek bir meze türüdür acil durumların kurtarıcısıdır.

Rus salatası yapımı için gerekli malzemeler
Rus salatası nasıl yapılır?

Bir kavanoz garnitür alınır derin bir kaba boşaltılır ve bol su ile yıkanıp süzülür süzüldükten sonra derin bir kâseye alınır üzerine bir çay bardağı haşlanmış mısır eklenir ve kornişon turşular doğranır onlarda eklenir ve karıştırılır. Ayrı bir kâsede yoğurt ve mayonez iyice çırpılır ve içerisine ince ince dereotu kıyılıp eklenir. Hazırladığımız garnitür servis tabağına alınır ve üzerine yoğurtlu karışım dökülür ve servis edilir.

Yoğurtlu patates topları, kolay ve gösterişli sunuma sahip mezelerden biridir. Çok sevilen meze türlerinden biridir et yemeklerinin yanında pilavların yanında çok sık tüketilir.

Yoğurtlu patates topları yapımı için gerekli malzemeler
Yoğurtlu patates topları nasıl yapılır?

Mezenin yapımı için patatesleri yıkayıp tencereye koyuyoruz ve üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edip kaynamasını bekliyoruz. Patatesler kaynayıp iyice haşlanmalı ki rahat ezilsin. Patatesler kaynarken maydanoz ve dere otu ince ince doğranır ve bir kaba alınır. Patatesler haşlanınca soyulur ve derin bir kaba alınıp patates ezici yardımı ile iyice ezilir üzerine doğradığımız dere otu tuz ve maydanoz eklenir ve bu defa el ile yoğrulmaya başlanır. İyice yoğurunca fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve sunum yapılacak olan tabağa top halindeki patatesler dizilir tüm patates bu şekilde yapılır ve tabağa dizilir. Sarımsaklar soyulur ve ezilir yoğurt bir kâseye alınır ve üzerine sarımsaklar eklenir iyice karıştırılır ve sarımsaklı yoğurt patates toplarının üzerine dökülür. Bir sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı konulur ve ocağa alınır tereyağı kavrulur ve içerisine pul biber ve nane eklenir iyice karıştırılır ve o da mezenin üzerine gezdirilir ve servise hazır.
" } ] }