{ "title": "Kolay Soğuk Mezeler", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/kolay-soguk-malzemeler.jpg", "date": "20.01.2024 07:15:52", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kolay soğuk mezeler, mezeler yemeklerin yanında sunulan ve görsel olarak masaya zenginlik ve şıklık katan hafif yiyeceklerdir. Yapımı yemeklere göre çok daha basit ve pratiktir. Bir yemek yanına yapılan bir iki çeşit meze ile sofranızı daha kalabalık ve şık gösterebilirsiniz.

Köz patlıcan salatası yapımı için gerekli malzemeler
Köz patlıcan salatası nasıl yapılır?

Patlıcan ve biberler yıkanır kurulanır ve közlenmesi için üzerlerine bıçakla birkaç delik açılır ve fırın tepsisine yağlı kâğıt serilip üzerine dizilerek iki yüz derece fırına sürülür fırında ara sıra pişip pişmediği kontrol edilir tam olarak pişince çıkarılır ve kabukları soyulur. Kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır. Sonra bir adet kuru soğan soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranıp içine eklenir. Sarımsaklar da ezici de ezilir ve içerisine eklenir damak tadınıza göre tuzunu da ekleyince tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz. Çok lezzetli bir meze hazır.

Afiyet olsun.

Karnabahar kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Karnabahar kızartması için alınan karnabahar ayıklanır ve yıkanır çok küçük olmayacak şekilde ayıklanmalıdır. Ayıklanan karnabahar bir tencereye konur ve üzerine su eklenir haşlamaya bırakılır. Çok haşlanmamalı diri kalmalıdır. İstenilen kıvama gelince suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Bu esnada kızartmak için sosu hazırlanır. Derin bir kâseye bir adet maden suyu bir su bardağı un iki yumurta tuz ve karabiber konularak çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır ve hiç topak kalmamasına dikkat edilir. Kızartma tavasına bir su bardağı kadar sıvı yağ konur ve yağ kızarınca soğuyan karnabaharlar hazırlanan sosa bulanıp kızgın yağa bırakılır ve nar gibi kızartılır. Tüm karnabahar bu şekilde kızartılınca servis tabağına alınır ve biraz soğuması beklenir, karnabaharlar soğurken bir kâseye yoğurt konur ve üzerine üç diş sarımsak doğranır ve biraz tuz eklenip iyice karıştırılır. Soğuyan karnabaharlar üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir.

Yoğurtlu taze fasulye mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 300 gram taze fasulye
  • Bir adet beyaz kuru soğan
  • Bir kâse yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üç diş sarımsak
  • Üç çorba kaşığı mayonez
  • Tuz karabiber
Yoğurtlu taze fasulye mezesi nasıl yapılır?

Bu mezenin yapımı için taze yerli ince olan fasulyelerden gereklidir. Bu şekildeki fasulye ile daha lezzetli olacaktır. Fasulyeler ayıklanır yemeklik olarak doğranır ve yıkanıp bir tencereye alınır üzerine kaynar su eklenip yirmi dakika kadar haşlanır tabi fasulye sert ise daha fazla haşlamak gerekir bu nedenle pişip pişmediğini anlamak için tadına bakın ve o şekilde altını kapatın. Fasulye piştikten sonra soğuk suya tutulur ve süzülüp derin bir kaba alınır ve soğuması için serin bir yere alınır, başka bir kâseye yoğurt mayonez tuz karabiber alınır ve karıştırılır üzerine sarımsak ezilerek ilave edilir ve iyice karıştırılır fasulye soğuyunca sunum yapılacak tabağa alınır ve üzerine bu yoğurtlu karışım dökülür. Daha sonra bir adet kuru soğan iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenerek iyice kavrularak salçalı bir sos elde edilir bu yoğurt üzerine gezdirilir ve servis edilir.
" } ] }