{ "title": "Mantarlı Mezeler", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/Mantarli-Mezeler-77.jpg", "date": "19.01.2024 13:00:04", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popiler mezeler arasında yer almaya başladı. Mantarı sevmeyen insan yoktur diye düşünüyorum ve ben mantarı her yemeğin yanına yakıştırıyorum. Mantar hem yemeklerin hem de mezelerin içerinde oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle kültür mantarına ulaşılması da oldukça kolay olduğundan mantarlı meze tüm meze severler tarafından yoğun bir şekilde yapılan bir meze çeşididir. En sık tercih edileni ise mantarın içerisine tereyağı tuz ve kaşar koyarak fırında pişirmektir. Mantarın meze de malzeme olarak kullanılmasının çok büyük avantajları bulunmaktadır. Çünkü mantar hem sebzelerle hem de yoğurt ile çok şık bir görüntü sunmaktadır. Mantarlı mezelerden iki tanesinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yoğurtlu mantar meze yapımı için gerekli malzemeler
Yoğurtlu mantar meze hazırlanışı: Mantarı iyice yıkayın ve arzu ettiğiniz gibi doğrayın. Mantarları kararmaması için limonlu soğuk suyun içerisinde yaklaşık yarım saat bekletin ve suyunu süzerek bir tencereye boşaltın. Tencerenin üzerine zeytinyağını ilave ederek mantarları suyunu çekene kadar soteleyin. Bu aşamada tuz atarsanız mantarlar çok sulanır. Sotelenen mantarın altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edin ve karıştırın. Bir kenara soğuması için alın. Diğer taraftan yoğurt ve mayonezi kaşıkla karıştırın ve içerisine ezilmiş sarımsak ve tuz da ekleyin. Mantarların iyice soğuduğundan emin olduğunuzda yoğurt ile birleştirin ve servis kabına boşaltın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Sebzeli mantarlı meze yapımı için gerekli malzemeler
Sebzeli mantarlı meze nasıl yapılır?

İyice yıkanan mantarları limonlu suyun içerisinde biraz bekletin. Böylece mantarlarının piştiğinde de beyaz kalır. Yanmaz bir tencerenin içerisine mantarları boşaltın ve üzerine zeytinyağını da ekleyerek yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kavurun. Kırmızıbiberleri közleyin ve jülyen olarak doğrayın. Sotelenen mantarların içerine atın ve 5 dakika daha kavurarak ocağın altını kapatın. Mantarın soğumasını bekleyin. Soğuduğuna emin olduğunuzda bir salata kabına boşaltın ve üzerine konserve mısır, doğranmış yeşil zeytin, tuz ve baharatları ilave edin. En son olarak da maydanozu doğrayarak salataya ekleyin. Mantarlı mezelerden ikincisi de hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }