{ "title": "Meze Süslemeleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-suslemeleri.jpg", "date": "21.01.2024 06:31:43", "author": "tuba aydın", "article": [ { "article": "
Meze süslemeleri, Sofralarımıza ve damaklarımıza renk ve lezzet katan mezeler artık masalarımızın vazgeçilmezlerindendir. Diğer yemeklerde olduğu gibi mezelerde de renk uyumu önemlidir. Meze süslerken daha çok o mezenin içinde bulunan malzemelerden yola çıkmak gerekir. Bu aynı zamanda yemeğin ne olduğunu göstermek açısından da önemlidir.

Mezeler diğer yemeklerden farklı olarak küçük tabaklarla sunulur. Meze bu anlamda paylaşmak anlamına gelir. Sofranıza koyacağınız birkaç meze tabağı sofranızı daha da iştah açıcı hale getirecektir. Misafirlerinizin de hoşuna gidecek ve sofralardan tebessüm ve muhabbet eksik olmayacaktır.

Yoğurtlu mezeler açık renkte olduğu için farklı renkteki malzemelerle süsleme yapabiliriz. Kontrast ve yeşil renkler kullanarak yemek sunumu daha keyifli hale getirilebilir. Yoğurtlu mezelerin içine sarımsak, maydanoz, taze nane, taze fesleğen, salatalık, patlıcan gibi tatlar kullandığınız zaman çok daha güzel mezeler ortaya çıkacaktır. Üzerilerine köy tereyağı ve pul biberli sosla sunum yaptığınız zaman hem göze hoş görünecek hem de lezzetine lezzet katacaksınız.

Zeytinyağlı mezeler için limon ve zeytinyağı kullanılabilir.

Keyifli ve huzurlu sofralar diliyorum.
" } ] }