{ "title": "Meze Tabağı", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-tabagi.jpg", "date": "21.01.2024 05:06:01", "author": "Nilüfer Çembertaş", "article": [ { "article": "Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. Ülkemizde ve Ortadoğu'da 'Meze', İtalya'da 'Antipasta', Fransa'da 'Ordövr', İspanya'da 'Taps' ve Mağrip ülkelerinde 'Mukabalat' olarak adlandırılan yemek grubu, tek bir tabakta renk uyumuna göre servis edilir. Servis şekli değişik kültürlerde farklılık gösterebilir.