{ "title": "Meze Tarifi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 15:03:35", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Meze Tarifi, Ülkemizde mezeler insanlar tarafından oldukça sevilmektedir. Öyle ki ülkemizde buna karşılık bölgesel bölgesel birçok farklı türlerde mezeler vardır. Bizde bu mezelerden en çok tüketilen bir meze tarifi ile bu yazımıza devam edeceğiz. Meze tarifi, birçok insanın merak ettiği konular arasındadır. Ülkemizde oldukça fazla tüketilen mezeler arasında olan yoğurtlu mezeler yapılış olarak oldukça kolaydır. Bu kadar kolay yapılabilen bir mezenin her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilmesi tabi ki de bize garip gelmemektedir. Lezzetinin oldukça mükemmel olması bizleri bu mezeyi sevmemize yetecektir. Şimdi sizlere mükemmel bir meze tarifi vereceğim. Birazdan söyleyeceğim malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş bu mezenin yapılışına geçebilirsiniz. Meze tarifine geçmeden önce belirtmek isterim ki meze içerisinde kullanılan tuz biber vs. Gibi malzemeleri kendi damak zevkinize göre arttırarak ya da azaltarak daha güzel bir lezzet kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

Meze Malzemeleri
Meze Nasıl Yapılır?

Öncelikle hijyen kuralları açısından yeşil soğanlarımızı ve diğer yıkanabilecek malzemelerimizi temiz bir şekilde yıkayalım, Yıkadığımız yeşil soğanları bir ekmek tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım.

Daha sonra tencere içerisine yağımızı koyarak biraz kızmasını bekleyelim. Kızan yağ içerisine soğanlarımızı koyarak kavrulmasını bekleyelim. Bir süre kavurduğumuz soğanları kavururken sürekli olarak karıştıralım. Böylelikle soğanlar aynı derecede pişecektir ve yanmayacaktır.

Soğanlar kavrulurken aynı zamanda kabakları bir kap içerisine rendeleyelim. Daha sonra bu kabaklar üzerine tuz ekleyerek suyunu çekene kadar bir tencerede pişirelim. İyice pişirdiğimiz kabakların üzerine pirinçleri de ekleyerek tekrar pişirmeye bırakalım. Pirinçleri de suyunu tam olarak çekene kadar iyice pişirelim.

Tam olarak pişen pirinçler içerisine maydanoz ve dere otunu ince ince doğrayarak karıştıralım. İşte bu işlemden sonra bu mezenin soğuması için bir kenara koyalım. Soğuyan pirinç karışımının üzerine bir kenarda yaptığımız mayonez ve yoğurt karışımını üzerine dökerek iyice karıştıralım. Yaklaşık 3 dakika karıştırdıktan sonra uygun servis tabaklarında servise hazır hale getirelim. Daha sonra bu mezenin üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz.
" } ] }