{ "title": "Meze Tarifleri Haydari", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-tarifleri-haydari.jpg", "date": "21.01.2024 09:56:23", "author": "dursun fırat tuğlu", "article": [ { "article": "Meze tarifleri haydari çoğunlukla eğe bölgesinde yapılan bir meze çeşididir. Sadece eğe bölgesinde değil tüm bölgelerde de yapılır. Çok lezzetli ve yapımı çok kolay bir meze çeşididir. Genellikle rakı yanında tüketilir. Ama sadece alkol yanında tüketilmez. Aparatif olarak da tüketilir. Çoğunlukla zeytin yağlı.

Yemekler yanında da tüketebilirsiniz.

Meze Tarifleri Haydari Malzemeleri 4- 5 Kişilik
Meze Tarifleri Haydari Nasıl Yapılır?

Beyaz peyniri iyice ezelim hiç parçacık kalmayacak şekilde. Süzme yoğurdu ya da süzdür düğümüz yoğurdu çukur bir kaba koyalım. Sarımsakları iyice ezelim. Dereotunu ince ince doğruyalım. Süzme yoğurdun içine önce ezdiğimiz tam yağlı beyaz peyniri, ezdiğimiz sarımsağı, dereotunu ve tuzu süzme yoğurdunun içine koyalım. Bir tavada 1,5 yemek kaşığı tereyağını kızdıralım. Kızmış yağa kuru naneyi ve kırmızı pul biberini atıp yakmadan azıcık kavuralım. Süzme yoğurtlu karışımı servis tabağına alalım. Üzerine yağda kızdırdığımız kuru naneli, kırmızı pul biberli karışımdan azıcık dökelim.

Afiyetle yeyiniz.
" } ] }