{ "title": "Meze Tarifleri Oktay Usta", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-tarifleri-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 04:25:07", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Hibeş, Akdeniz mutfağının en güzel mezelerinden bir tanesidir. Her öğüne çok yakışan hibeşi özellikle kahvaltı sofralarında denemenizi öneririz.

Hibeş Malzemeleri
Hibeş Nasıl Yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içine tahini boşaltıyoruz. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını ilave edip kaşık yardımı ile güzelce karıştırıyoruz. Sarımsakları ilave edip, sarımsak aromasının tahinin içine işlemesi için en az 5 dakika daha karıştırıyoruz. Tahin ekmeğe sürülebilecek kıvama geldiğinde servis tabağına boşaltıyoruz. Kornişon turşuları uzun ve ince bir şekilde kesip kenarlarına yerleştiriyoruz. Yeşil zeytinleri dilimleyip mezenin üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Sarması, Malzemeleri
Kırmızı Biber Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kırmızı biberleri ocakta veya mangalda közleyelim. Daha sonra ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartarak hazır hale getirelim. Bir kabın içinde haşlanmış patatesi çatal ile püre haline gelene kadar iyice ezelim. Üzerine peyniri ilave edip birlikte ezmeye devam edelim. Karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzunu ve zeytinyağını ilave edip bir miktar daha karıştıralım.

Bir kabın içine kaynar su koyalım. Yeşil soğanların dallarını kesip suyun içine atalım.

Biberlerin iç kısmına hazırladığımız peynirli ve patatesli harçtan bir miktar koyup saralım. Yeşil soğan saplarını sudan çıkartıp hediye paketi gibi biberleri bağlayalım. Kırmızı biber sarmanız hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Brokoli Malzemeleri
  • 500 gram brokoli
  • Bir çorba kasesi yoğurt
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz
Meze Tarifleri Oktay Usta Üzeri için
  • Nane
Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?

Öncelikle brokolileri yıkayıp birbirinden ayırıyoruz. Daha sonra suyunu atması için süzgecin üzerine çıkartıyoruz.

Bir çorba kasesinin içine bir adet yumurtayı kırıyoruz ve çatal yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra brokolileri yumurtaya bulayıp orta ateşte ve kızgın yağda çevire çevire pişiriyoruz. Yumuşak olmasını isterseniz tavanın kapağı kapalı vaziyette pişirebilirsiniz. Piştikten sonra bir tabağa çıkartıp soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.

Süzme yoğurt ile yoğurdu bir kabın içinde güzelce eziyoruz. Sarımsakları soyup sahanda ezdikten sonra yoğurda ilave ediyoruz. Tuzunu atıp çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Brokoli yeteri kadar soğuduğunda yoğurdun üzerine ekleyip karıştırıyoruz. (Brokoli sıcak iken yoğurda katarsanız yoğurt kesilir) Servis tabağına alıp üzerine nane serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }