{ "title": "Meze Tarifleri Portakal Ağacı", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/meze-tarifleri-portakal-agaci.jpg", "date": "21.01.2024 01:17:41", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetler elde ederek sofraların özenle donatılmasına olanak sağlamıştır. Ana yemeklerin yanında yemekler servis edilinceye kadar midenin yatışması için atıştırmalık olarak bir hayli lezzetli olan mezeleri sizlerle paylaşacağız. Bir hayli lezzetli olan meze tariflerine gelin beraberce göz atalım.

Portakal Ağacı Yoğurtlu Buğday Mezesi
Yoğurtlu karışım için: 1 kâse süzme yoğurt, 1 çay bardağı mayonez, 1-2 diş dövülmüş sarımsak ve tuz gerekmektedir.

Hazırlanışı: Malzeme listesinde hazırlamış olduğumuz haşlanmış buğdayı ve haşlanmış olan mısırı geniş bir kap içerisine alıp karıştıralım. Kornişon salatalıkları doğrayıp karışıma ilave edelim. Semizotu ve maydanozu ayıklayarak bol suyla yıkayalım. Ayıklanıp yıkanan semizotu ve maydanozları doğrama tahtasında ince ince kıyalım. Kıyılan yeşillikleri malzeme kabına alalım. Salatalıkları da yıkayarak kabuklarını soyup soymamak size kalmış küp-küp doğrayalım ve harmanlayalım. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurdu, mayonezi, dövülmüş olan sarımsakları ve tuzu güzelce karıştırıp sos haline getirelim. Bütün malzemeleri servis tabaklarına alarak üzerine hazırlamış olduğumuz sosu gezdirelim ve servise sunalım.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Börülce Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Geceden ıslatmış olduğumuz kuru börülceleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyip ocağın altını açalım. Börülceleri kısık ateşte yarım saat kadar haşlayalım. Haşlanan börülceleri süzülmesi ve soğuması için bir süzgece alalım. Süzülen börülceler bir kaba alınarak haşlanmış mısırı da ilave edelim. Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanları bol suyla güzelce yıkayarak doğrama tahtasında ince ince kıyalım. İnce doğranan yeşillikleri de diğer malzemelerin bulunduğu kap içerisine alalım. Üzerine dövülmüş olan sarımsakları, küp-küp doğranan kornişon turşuları, küp-küp doğranan çeri domatesleri ve halka şeklinde doğranan yeşil biberleri de ilave ederek güzelce harmanlayalım. Karıştırılan malzemelerin üzerine nar ekşisi, tuz ve sızma zeytinyağı ilave edip servis tabaklarına alalım.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Kırmızı Biber Mantar Mezesi Malzemeleri
  • 300 gram taze mantar
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım deste taze dereotu
  • Bir su bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • Kimyon, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı: Mantarlar bol su ile güzelce yıkanarak dilimlenir ve haşlanması için bir kaba alınır. Mantarların haşlanması için çok az su ilave edilir çünkü mantar doğal haliyle sulanacaktır. 20 dakika kadar haşlanan mantarları bir süzgece alıp süzülmesi ve soğuması için bekletin. Süzülen mantarları bir kaba alarak közlenmiş olan kırmızı biberleri halka şeklinde doğrayıp üzerine ilave edin. Haşlanmış mısırı da karışıma ilave ederek yarım deste dereotunu güzelce yıkayıp ince ince doğrayarak bu karışıma ilave edin. Zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz ve limon da bir kap içerisinde karıştırılarak sos haline getirilip servis tabaklarına alınan mezenin üzerine ilave edilir ve afiyetle yenilmesi için servise sunulur.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Haydari Mezesi Malzemeleri
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Yeşil biber
Hazırlanışı: Öncelikle hazırlamış olduğumuz beyaz peyniri bir kaba alarak çatal yardımıyla ezelim. Ezilen beyaz peynirin üzerine sızma zeytinyağı ilave edelim. Sarımsakların kabuğunu soyarak havanda dövelim ve karışıma ekleyelim. Yeşil biberleri ufak ufak doğrayalım ya da robota çekelim sizin tercihinize kalmış. Bu malzemeleri de karışıma ilave edelim. Yoğurdu, kuru naneyi, tuzu, kimyonu, kırmızı toz biberi de karışıma ekleyerek güzelce karıştıralım ve servis tabaklarına alarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }