{ "title": "Pratik Meze Tarifleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/pratik-meze-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 06:30:09", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu mezelerin hepsini söyleme gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Bu nedenle biz, ülkemizde en fazla tüketilen ve insanlar tarafından en çok ilgi gören mezelerden bazılarını pratik bir şekilde sizlere sunacağız.

Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri
Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Birçok yemeğin yanında meze olarak kullanabileceğiniz taze fasulye mezesi insanlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Bu nedenle ülkemizin her bir yanına yayılmış olan bu mezenin tarifini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle taze fasulyeleri doğrayarak tencerelere yerleştirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyarak bunları da tencereye yerleştirin. Damak zevkinize göre tuzu da ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kavuruyoruz. Kavurduğunuz bu fasulyeleri sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın. Yaklaşık iki gün ters bir şekilde beklettikten sonra artık taze fasulye mezesi hazırdır.

Afiyet olsun.

Sosisli ve kaşarlı patates püresi malzemeler
Sosisli ve kaşarlı patates püresi nasıl yapılır?

Birçok insanın severek tükettiği bu meze bazı insanların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında çok yakışan bu meze sofralarınızı süsleyecektir. Üstelik yapılışının hızlı ve pratik olması bu mezeyi insanlarında tercihleri sırasında üst seviyelere taşımaktadır. Kullanılan malzeme miktarının azlığı gibi durumlarda bu mezenin kullanımını arttırmaktadır. Yapılışı ise İlk olarak haşlanan patatesleri krema ve yağ ile ister el ile ister robot ile püre haline getirilerek başlanır. Bir yandan da sosisleri ayrı bir tavada iyice pişirin. İstediğiniz baharatları sosis üzerinde kullandıktan sonra bu sosisleri patates püresi ile karıştırarak fırına verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 30 dakika sonra üzerine kaşar peyniri ilave ettikten sonra artık meze hazırdır. İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Rus salatası malzemeler
Rus salatası nasıl yapılır?

Rus salatası ülkemizde oldukça bol bir şekilde tüketilen mezeler arasındadır. İster sabah kahvaltılarında ister yemekler yanında soğuk olarak tüketilen bu meze yapılış olarak oldukça kolaydır. Eğer bu mezeyi tamamen kendiniz yapmaya çalışırsanız gerekli olan garnitürü hazırlamanız uzun sürebilir. Fakat marketten aldığınız garnitür ile yapacak olursanız oldukça hızlı ve pratik olacaktır. Yapılışını en kısa şekilde sizlere şöyle anlatabilirim. Öncelikle garnitürü geniş bir kap içerisine boşaltın ve ayrı bir kapta süzme yoğurtlu ve 2 yemek kaşığı mayonezi yoğurtla iyice karıştırın. Bu karışımı garnitür üzerine ekleyerek iyice karıştırın. İşte meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }