{ "title": "Sıcak Meze Tarifleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/sicak-meze-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 02:22:13", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Sıcak meze tarifleri, Soğuk mezelere göre yapımı biraz daha zahmetli olabilen sıcak mezeler, yine de en az soğuk mezeler kadar sevilerek yiyilen bir meze türüdür. Sıcak meze türlerini ister bir çilingir sofrasında ister akşam yemeğinde isterseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz. Ben bu yazıda hem yemek hem kahvaltılık hem de meze olarak tüketebileceğiniz ve çok beğeneceğinize inandığım birkaç meze tarifi sunacağım.

Soğan Halkası malzemeleri
Yapılışı: Soğanların kabukları soyularak yuvarlak halka şeklinde doğranır. Geniş bir kâse içerisinde un, soda, tuz, karabiber ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır. Başka bir kâse içerisinde yumurta akı ve bir tutam tuz katılaşıncaya kadar iyice çırpılır ve un hazırlanmış olan karışıma yavaş yavaş, karıştırılarak eklenir. Soğan halkaları önce unlu karışıma sonra pane hatcına batırılarak içinde sıvı yağ bulunan tavada kızartılır. Kızaran soğanlar servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.

Çerkez Tavuğu malzemeleri
Yapılışı: Soğanlar soyulur ve küp-küp doğranır. Bir tava içerisinde sıvı yağ ile biber salçası ve soğanlar kavrulur. Tavuk parçaları su ile bir tencereye koyulur ve etler pişene kadar kaynatılır. Pişen tavuklar soğumaya bırakılır. Soğuyan etler geniş bir kapta küçük parçalar halinde didiklenir. Patatesler ayrı bir tencerede haşlanıp soyularak bir çatal yardımınyla iyice ezilir. İki dilim ekmek içi tavu suyuna baturularak patates ile karıştırılır. Bu karışıma tuz, ceviz, sarımsak, kişniş ve 2 su bardağı tavuk suyundan koyularak robotta iyiyce karıştırılır ve bir kâseye alınır. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri de eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine yağda kızarmış kırmızı toz biber dökülür. Maydanoz ile süslenerek sıcak servis edilir.

Fırında Kaşarlı Mantar malzemeleri
Yapılışı: Güzelce yıkanıp temizlenen mantarların sap kısımları çıkarılır. Bir tepsi içerisine bu mantarlar dizilir. İçlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulur. Üzerine tuz serpilerek fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen mantarlar fırından çıkarılarak üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınarak sıcak servis edilir.

Peynirli ve Baharatlı Meze malzemeleri
Yapılışı: Bir tavada sarımsak ve sıvıyağ altın sarısı olana kadar orta ateşte pişirilir. Sonrasında sarımsaklar çıkarılarak atılır. Peynir dilimleri birbirine değmeyecek şekilde bu tavaya koyulur ve kısık ateşte, birkaç kez çevrilerek pişirilir. Üzerine sirke, kekik ve karabiber eklenip ağzı kapalı olarak 2 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }