{ "title": "Soğan Mezeleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/sogan-mezeleri.jpg", "date": "19.01.2024 04:00:41", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler hemen hemen her evde ve her yemeğin yanında olup bayanların şık bir sofra hazırlamalarına yardımcı olmaktadır. Mezeler daha çok partilerde, kutlama yemeklerinde, restoran yemeklerinde veya davet yemeklerinde kullanılmaktadır. İlk olarak soğan mezesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Soğan mezesi malzemeler
Hazırlanışı: İlk olarak soğanları közleyerek işleme başlayabilirsiniz. Daha sonra közlenen soğanlarımızı soyup doğrayın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Böylece hem basit hem pratik bir meze hazırlamış olursunuz. Hem az masraflı hem de basit olan bu meze oldukça lezzetli olmakla beraber her yemeğin yanına uyum sağlamaktadır.

Soğan mezesi malzemeleri
Hazırlanışı: Soğanlarımızı soyun ve doğrayın fakat gözlerimiz acımaması için soyulmuş soğanlarımızı güzelce yıkayın. Doğrama şeklini ise halka şeklinde doğrayarak güzel bir derin kabın içerisine alarak üzerine tuz ekleyelim. Daha sonrasında kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyip tekrardan karıştırın. Son işlem olarak ise nar ekşisi ve yarım limonumuzu iyice sıkıp iyice karıştıralım. Ayrıca isteğe bağlı üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz. Böylece meze hazır duruma gelmektedir.

Soğan mezesi malzemeleri
  • 1 tane soğan
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı: 1 adet soğanı ortadan ikiye ayırın ve yarım halka olacak şekilde büyük büyük doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyarak biraz kızdırıp soğanları ekleyin. Üzerine tuz ve pul biber ekleyerek kavurun. Böylece mezeniz hazır olmaktadır. Bir de annemin genellikle bulgurlu yemeklerin yanına hazırlamış olduğu meze tarifini anlatmak istedim. Meze hem kolay olup hem de çok uğraş vermemektedir.

Soğan mezesi malzemeler
  • 3 adet büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Hazırlanışı: 3 adet büyük boy soğanı soyun ve yuvarlak halkalar şeklinde ayrıca orta kalınlıkta doğrayın. Elde ettiğiniz halkaları birbirinden ayırın ve soğanları söğüş haline getirin. Söğüş şeklinde doğradığınız soğanları bir miktar tuz ile iyice ovalayın. Daha sonra 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 yemek kaşığı sumağı da ekleyin ve tekrardan ovalayın. Bu aşama soğanların katılan malzemeler ile iyice karışması için yapılmaktadır. Soğanlar birbirinden ayrılıp tel tel olunca ince ince doğradığınız yarım demet maydanozu ve 1 tatlı kaşığı pul biberi de ekleyin. Bu hazırlanan mezeyi ikram ederken zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek sunumunuzu yapın.
" } ] }