{ "title": "Tarama Meze", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/tarama-meze.jpg", "date": "20.01.2024 00:05:41", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmektedir. Bu mezenin doğu kesimlerde tüketilmemesinin en büyük nedeni ise içerisinde bulunan balık yumurtası yani havyardır. Doğu kesimlerde içerisinde bolca kullanılan bu malzemeyi duyan insanlar bu mezeyi yemekten vazgeçerler. Fakat çağ olarak daha ileri olan batı bölgelerde bu meze birçok yemek yanında sevilerek tüketilen besinler arasında gelmektedir. Tarama meze malzemelerinin biraz maliyetli olması nedeni ile her zaman yapabileceğiniz bir meze değildir. Bu meze genellikle özel günlerde misafirlerin de dostların önüne koyulan bir yiyecektir. Bunun yanında en güzel özelliklerinden biri ise sofraya kattığı renktir. Tarama meze yapacağınız yemeklerin yüzde seksenine kadarında tüketilebilir. Yani yapacağınız birçok yemeğin yanında tarama mezeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Birazdan sizlere vereceğim son derece kolay tarif ile bu mezeyi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle bu meze için kullanılacak malzemeleri belirterek tarama meze yapılışına geçelim.