{ "title": "Yoğurt Mezeleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/yogurt-mezeleri.jpg", "date": "21.01.2024 11:29:27", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra, acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin yanında sunulan yoğurtlu mezeler de sofranıza renk katabilir. Bu yazıda, yapımı kolay ama yemesi de bir o kadar zevkli yoğurtlu meze tarifleri sundum sizlere. Ben denedim ve beğendim. Üstelik zeytinyağı ve yoğurdun buluşması ile çok hafif bir meze çeşidi yoğurtlu mezeler. Bu kolay yoğurtlu meze tariflerini eminim çok beğeneceksiniz.

Patlıcan mezesi malzemeler
Yapılışı: İlk olarak patlıcanlar közlenir. Közlenen patlıcanlar soyularak ince ince kıyılır. Yoğurt derin bir kap içinde karıştırılır. Patlıcanlar yoğurda eklenir. Çok az zeytinyağı eklenir. Tuzu ve sarımsağı de eklenerek servis yabağına alınır. Üzeri nane ile süslenerek soğuk servis edilir.

Mısırlı kırmızı biberli meze malzemeleri
Yapılışı: 1 kâse yoğurt incelene kadar çırpılır. İçine mısırı eklenir. Kırmızı biberin içi çıkarılır ve küp-küp doğranır. Doğranan biberler de kâseye eklenerek tüm malzemeler karıştırılır. Servis tabağına alınan meze, üzeri nane ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Kereviz salatası malzemeler
Yapılışı: Derin bir kabın içine su doldurulur ve içine 1 adet limon sıkılır. Kerevizler soyularak bu suyun içine bırakılır ve bir süre bu suda bekletilir. Daha sonra sudan çıkan kerevizler rendenin ince tarafı ile rendelenir ve yoğurda katılır. Aynı şekilde sarımsaklar da rendelenerek yoğurt ile karıştırılır. Son olarak tuzu da eklenir ve karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine bütün cevizler dizilip soğuk servis edilir.

Haydari malzemeler
Yapılışı: Süzme yoğurt derin bir kabın içine alınır. Sarımsaklar soyulup ezilir ve yoğurda ilave edilir. Sonrasında rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tuz ve nane de yoğurda katılır ve karıştırılır. Servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.

Yoğurtlu havuç malzemeler
Yapılışı: Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Yoğurt derin bir kaba alınarak çırpılır. Kabukları soyularak rendelenmiş sarımsak yoğurda eklenir ve karıştırılır. Havuçlar piştikten sonra ocaktan alınaraksoğumaya bırakılır. Son olarak soğuyan havuçlarda yoğurt ile karıştırılarak servis tabağına alınır ve soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }