{ "title": "Yoğurtlu Deniz Börülcesi", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/kolay-meze.jpg", "date": "22.01.2024 00:37:03", "author": "tuba aydın", "article": [ { "article": "Deniz Börülcesi, Deniz yosunu olarak da bilinen deniz börülcesi; sulak ve tuzlu toprak dediğimiz geren toprağında yetişen bir bitkidir. Köylü pazarlarında satılır çoğunlukla. Büyük marketlerde de bulabilirsiniz. İyot bakımından zengindir. Bu bitkiyle yapılan yemeklerde tuz atılmamalıdır. Çünkü deniz börülcesi çok tuzludur. Tadına bakılmadan tuz atılmamasını tavsiye ediyorum.

Deniz börülcesi nasıl temizlenir ve pişirilir?

Demet halindeki börülceyi sert ve sap kısımlarını bıçak yardımıyla ayırın. Bol suyla üzerindeki toprak gidene kadar yıkayın. En son kullandığınız suya birkaç damla sirke koyun. Daha kolay temizlenecektir. Kaynamış bir tencere suyun içinde 10 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini sapından tutup çekerek anlayabilirsiniz. Pişmişse kolayca ayrılacaktır kılçığından. Piştiğini anladığınız zaman süzüp soğuk suyun altında şoklayın. Bu işlem deniz börülcesinin renginin daha yeşil ve canlı olmasını sağlayacaktır. Daha sonra sapından tutarak tek tek ayıklayın. Artık istediğiniz mezede kullanmaya hazırdır.

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Malzemeleri
Yoğurtlu Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır?

Daha önceden haşlayıp ayıkladığınız deniz börülcesini servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Bu karışımı deniz börülcesinin üzerine dökün. Küçük bir tavada erittiğiniz tereyağını ocaktan alıp içine pul biberi katın. Karıştırarak sıcak sıcak yoğurtlu deniz börülcesinin üzerine dökerek servis edin. Köy tereyağı kullanırsanız meze ayrıca lezzet kazanacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }