{ "title": "Yunan Mezeleri", "image": "https://www.mezeler.gen.tr/images/yunan-mezeleri.jpg", "date": "21.01.2024 17:17:30", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde damak tadınıza uygun olanları sizlerde yapabilirsiniz.

Özel Yunan mezesi için gerekli malzemeler
Özel Yunan mezesi nasıl yapılır?

Mutfak robotunun içinde bayat ekmekleri, limon suyu, zeytinyağı ve balık yumurtasını iyice ezene kadar çekin. Bir kâsenin içine ince rendelenen havuç ve kıyılmış dereotunu koyun. Bunlara robotta çektiğiniz diğer malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Bir servis tabağına aldığınız bu özel mezeyi siyah zeytinle süsleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Sunuma hazır Yunan mezesini beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.

Skordaki mezesi için gerekli malzemeler
Skordaki mezesi nasıl yapılır?

Bu farklı Yunan mezesini hazırlamak için, blenderden elimizdeki tüm yeşillikleri, yabani turp otunu, kıvırcık salatayı ve soyulmuş sarımsakları püre haline getirin. Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için içine zeytinyağı ilave edin. Bunu servis tabağına alarak, içine nar ekşisi, biraz limon suyu ve tuz koyun. Skordaki mezesi sunum için hazır. Umarız beğenirsiniz.

Afiyet olsun.

Yunan mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Belki de pek çoğunuz bunları tatma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Lezzet bakımından Türk mutfağının lezzetini aratmayan mezelerdir. Çünkü bizde yaygın olan zeytinyağı ve ot çeşitleri bu mezelerde de sıkça kullanılır.
" } ] }