mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve tarımında yenen ve tüketilen bir meyve olmayan avokado çok besleyici bir meyve olduğundan ötürü yeni yeni bizim mutfağımızda da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle salata ve yemeklerde kullanılan avokadonun en çok tüketilen yemek çeşidi mezesidir. Farklı lezzetler içeren meyve zaman içerisinde bizim damak tadımız içerisinde de yer etmeye başlamıştır. Meyvenin kalorisi yüksek ve yağlı bir yapıya sahiptir. İçerisinde en çok potasyum ve C vitamini vardır. Avokadonun istenen lezzeti verebilmesi ve olgunlaşabilmesi için buzdolabına konmadan bekletilmesi ve iyice olgunlaştığında tüketilmesi gerekir. Özellikle diyabet hastalarına doktorlar tarafından önerilen avokado meyvesinin bugün sizlere mezesinin tarifini vereceğiz. 

Avokado mezesi malzemeleri
  • İki adet avokado,tam olgunlaşmış,
  • İki tatlı kaşığı zeytin yağ,
  • Bir çay kaşığı kadar pul biber,
  • Bir adet limon suyu,
  • Üç diş sarımsak,
  • Bir çay kaşığı tuz,
Avokado mezesi yapılışı

genellikle avokado marketlerden veya manavlardan alındığında daha tam olgunlaşmamış olur. O nedenle öncelikle mezenizi yapmadan bir kaç gün önce alıp olgunlaşmasını beklemelisiniz. Daha sonra istenen olgunluğa erişen avokadoların kabukları ince ince soyulduktan sonra içerisindeki çekirdekleri çıkarılarak derin bir kap içerisine konur. Daha sonra avokadoları kap içerisinde püre gibi ezildikten sonra içerisine limon ezilmiş sarımsakları pul biberi yağ ve tuzu ilave edilir. Daha sonra karışım iyice yapıldıktan sonra servis tabağına koyarak bir kaç demet maydanoz ile süsledikten sonra avokado meze servise hazır hale gelir. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:46:21

Avokado Meze Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Avokado Meze"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Ara Soğuk Mezeler

Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zeng...

Duble Meze

Duble meze, İstanbul Asmalımescid'de bulunan oldukça hoş bir mekandır. Oldukça keyifli bir manzarası olan bu nezih barın, nefis mezeleri herkes tarafından bilinmektedir. Müzik eşliğinde, huzurlu bir mekanda güzel yemek yiyebilirsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017