mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Meze Yapımı

Meze Yapımı, meze, ana yemeklerden önce sofralarımızın daha zengin bir şekilde gösterilmesini sağlayan, hafif olarak yemeğe başlangıç aşamasında mideyi yatıştıran bir yiyecek türü olarak bilinmektedir. Meze dünya kültüründe genel olarak ordövr ismiyle bilinmektedir. Hazırlanan bu lezzet farklı kültürlerde farklı isimlerle bilinmektedir. Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde meze olarak bilinir, Fransa’da ordövr adıyla bilinir, İspanya’da tapas ismiyle bilinir.  Meze Yapımı oldukça kolay olan ve meze yapımında kullanılmakta olan malzemelerin temin edilmesi de bir hayli kolay olmaktadır. Evlerimizde bulunan malzemelerin hemen hemen hepsiyle meze yapılabilir. Mezeler sıcak yada soğuk olarak sofralarda bulunabilir ama en fazla soğuk mezeler tüketilmektedir. Gelin meze yapımını beraber inceleyim. Sizlere birkaç tane meze tarifi vererek meze yapımını açıklayacağım.

Malatya Usulü Çemen Mezesi Yapımı Malzemeler: 
  • Yarım kase ince esmer bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım fincan nar ekşisi sosu 
  • Yarım adet limon
  • Yarım fincan sızma zeytinyağı
  • Yarım deste maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ve bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: Yarım kase ince esmer bulguru bir kaba alarak üzerine bir bardak ılık su ilave edelim ve üzerini kapatarak 10 dakika kadar bulgurun yumuşaması için bekletelim. Bizde o arada soğanların kabuğunu soyarak birkaç parça halinde robota atalım ve aynı şekilde domateslerin kabuklarını da soyarak birkaç parça halinde robota atalım. Robotta kıvam alan domates ve soğanların üzerine dövülmüş olan sarımsakları da ilave ederek, biber salçasını, domates salçasını, nar ekşisi sosunu, sızma zeytinyağını, kırmızı pul biberi, kimyonu, karabiberi ve bir tatlı kaşığı tuzu da ilave ederek robotu çalıştırarak 1 dakika kadar çevirelim. Hazırlanan malzemeleri robottan aşarak yumuşayan bulgurun üzerine ilave edelim ve ince ince kıyılmış olan maydanozları da ilave ederek tekrar karıştıralım. Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra mezeyi kapalı bir kap içerisine alarak bir gün bekleterek servise sunalım. Afiyet olsun.

Meze Yapımı
Tarator Meze Yapımı
Malzemeler: 
  • 1 kase ceviz içi
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1-2 diş sarımsak
  • Birkaç damla limon suyu
  • Yarım demet taze maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Sarımsakların kabuklarını soyarak havan yardımıyla iyice ezelim ve içerisine bir miktar tuz ilave edelim. Ezilen sarımsakları bir kaba alarak içerisine tahini, limon suyunu, tuzu ve ince ince kıyılmış olan maydanozları ilave edelim. Bütün malzemeleri güzelce kap içerisinde karıştırarak servis tabaklarına alalım ve servise sunalım. Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Meze Yapımı Malzemeler:  
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım limon
Hazırlanışı: Meze yapımına ilk önce patlıcanları közleyerek başlıyoruz. Patlıcanları ocakta, fırında yada odun ateşinde közleyebilirsiniz. Közlenen patlıcanları soğuması için bir kaba alalım ve soğuduktan sonra kabuklarını soyarak güzelce doğrayalım. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları, tuzu, karabiber ve limon suyunu harmanlayalım. İyice karıştırılan malzemeler sos haline geldiğinde közlenen patlıcanların üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:17:06

Meze Yapımı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Meze Yapımı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Ara Soğuk Mezeler

Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zeng...

Duble Meze

Duble meze, İstanbul Asmalımescid'de bulunan oldukça hoş bir mekandır. Oldukça keyifli bir manzarası olan bu nezih barın, nefis mezeleri herkes tarafından bilinmektedir. Müzik eşliğinde, huzurlu bir mekanda güzel yemek yiyebilirsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017