Ara Soğuk Mezeler

Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız ya da özel misafirlerinize unutamayacakları bir masa hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tariflerimize göz atabilirsiniz.
Herkesin beğenerek tüketeceği ara soğuk mezelerin yapımı da oldukça kolay. Her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle harika mezeler yapmaya ne dersiniz?

Yoğurtlu taze fasulye mezesi için gerekli malzemeler

  • 250 gr taze fasulye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 kâse yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Kıyılmış mayonez
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı biber salçası

Yoğurtlu taze fasulye mezesi nasıl yapılır?


Yeşil fasulye ayıklanıp, yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğranır. Fasulyeler uygun bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek 15-20 dakika orta harlı ocakta haşlanır. Haşlanan fasulyeler çeşmede soğuk suyun altına tutulur. İyice soğuması için bir kenara alınır. Çukur bir kabın içine, yoğurt, mayonez, tuz, karabiber eklenir. Sarımsaklar soyulduktan sonra yoğurdun üzerine rendelenerek karıştırılır. Tavaya sıvıyağ eklenir, üzerine kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Şeffaf bir hal alana kadar kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine salça eklenip birkaç dakika da birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılan fasulye servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt fasulyenin üzerine dökülür. Son olarak soğuyan soğan ve salça da yoğurdun üzerine gezdirilerek meze sunuma hazır hale getirilir.

Deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo deniz börülcesi
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
Deniz börülcesi mezesi nasıl yapılır?

Deniz börülcelerinin kılçıkları ayıklandıktan sonra, iyice yıkanır. Uygun bir tencerenin içine alınıp üzerine kaynar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan börülceler önce soğuk suyun altına tutulup, bir süzgece alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan börülce çukur bir kabın içine alınır. Üzerine, kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, tuz, rendelenmiş sarımsak, sıvıyağ eklenip harmanlanır. Ara soğuk mezeler arasında yer alan deniz börülcesi mezesi servis tabağına alınıp sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Kırmızı lahana mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 tane orta boy kırmızı lahana
  • 2 tane yeşil kabuklu elma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 şeker kaşığı toz şeker
  • Tu, karabiber
Kırmızı lahana mezesi nasıl yapılır?

Ara soğuk mezeler arasında beğenilerek tüketilen kırmızı lahana mezesi için, önce lahana yıkanır. Salata tahtası üzerinde ince ince doğranır. Elmalar yıkanıp, rendenin kalın yerinden geçirilir. Orta boy tavanın içine tereyağı alınıp, kızdırılır. Kızan yağa önce ince kıyılmış lahanalar eklenip sotelenir. Ardından rendelenmiş elma eklenip karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Bir süre soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Çukur bir kabın içinde sirke, toz şeker, tuz, karabiber homojen şekilde karıştırılır. Elde edilen sos servis tabağının üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı havuç mezesi için gerekli malzemeler
  • 500 gr havuç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yeteri kadar yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Maydanoz
Zeytinyağlı havuç mezesi nasıl yapılır?

Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kuru soğanın kabukları soyulup rendeden geçirilir ve kızan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Havuçlar yıkanıp kabukları kazanır. Rendenin iri kısmıyla rendelenerek kavrulan soğanın üzerine eklenir. Kısık ateşte soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir. Pişen karışım çukur bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar ezildikten sonra yoğurda eklenir. Tuzu da ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt kavrulan malzemelerin üzerine dökülerek karıştırılır. Hazır hale gelen meze servis tabaklarına alınıp, sunum yapılır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:02:23
Ara Soğuk Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ara Soğuk Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ara Soğuk Mezeler"
Bufünakşam evimde akşam emeği için misafir ağırlayacağım. Bana akşam masanın süsleyecek ara soğuk meze çeşitleri lazım. Vaktim az olduğu için bana önereceğiniz hızlı soğuk mezeler söyler misiniz?
Sezen . 30.10.2018 10:45:19

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024