mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze çeşitleri, 25'i aşkın meze çeşitleri mevcuttur. Yolunuz Antakya'ya düşmüşse bu lezzetlerin tadına vardıktan sonra mübtalası olacaksınız. Antakya'nın tarihi doğal yapısının yanında, mezeleri ilede birleşerek vezgeçilmezleriniz arasına girecektir. Antakya yöresine has, mezelerinin hepsi birbirinden lezzetlidir, Fakat biz sizin için bir porsiyon tabakta oluşabilcek 4 çeşit mezelerin tarifini sunacağız. Böylelikle bu mükemmel tadları, sizde kendiniz evinizde hazırlayabilir. Ve ailenizle birlikte tadabilirsiniz. sizinle paylaşacağımız mezeler sırasıyla; muammara mezesi, humus mezesi, acılı biber ezmesi ve son olarak antakya usulü taratör mezelerinin yapılışını sizlerle paylaşacağız bu şekilde bir porsiyon tabağında 4 çeşit mezeyi, afiyetle tüketebileceksiniz. Sırasıyla bu mezeler için gerekli malzemeleri ve yaplışlarını açıklaycak olursak;

Antakya Mezesi, Muammara İçin Gerekli Malzemeler;
  • Yarım su bardağı biber salçası
  • Yarım su bardağı domates salçası
  • 200 gr dövülmüş ceviz içi
  • 4 diş orta bot sarımsak
  • İki lokmalık kadar bayat ekmek içi
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • bir tutam nane
  • Bir tutam çemen otu
  • Bir su bardağı kadar zeytinyağı
Yapılışı; Öncelikle genişce bir kap alarak, ilk olarak salçaları ve zeytinyağını atınız. Sonrasında cevizleri dövülmüş bir şekilde ve aynı şekil sarımsakları dövülmüş bir şekilde bayat ekmekle birlikte atarak karıştırın. Ve son olarak, baharat ürünleri olan karabiber, kimyon, nane ve  çemen otunu atarak iyice karıştırın. Kıvamı oluşana kadar karıştırın ve sonrasında lezzetli bir şekilde tüketebilir. Afiyet olsun.

Antakya Mezeleri
Antakya Mezesi, Humus İçin Gerekli Malzemeler;
  • Bir su bardağı kadar nohut
  • Bir çorba kaşığı kadar tahin
  • Bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • Bir çay bardağı kadar limon suyu 
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam tuz
  • Bir çay bardağı su
Yapılışı; İlk olarak nohutları, kabuklarından ayırılımış bir şekilde haşlayın. Sonrasında nohutları, un haline gelecek şekilde ezin veya dövün. Ardından nohutları, genişce bir kaba atınız. Ardından taze sıkılmış limon suyunu, zeytinyağını ve son olarakta tahini ekleyerek iyice karıştırın. Ardından bir bardak suyu kaynatın ve köşede bekletin. Kabın içine tuzu ve karabiberi de katarak tekrardan karıştırın. Ardından kaynatmış olduğunuz kaynar suyu, azar azar dökerek karıştırın. Kaynar suyu, dökerken dikkat edin; bir kerede boşaltmayın. Tahin sert ve koyu olacağından karıştırırken yavaş yavaş dökünüz. Bu şekilde kıvamını oluşturana kadar suyunu dökerek karıştırın. Son olarak kıvamı gerçekleştikten sonra servis tabağına koyabilir ve tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Antakya Mezesi, Acı Biber Ezmesi İçin Gerekli Malzemeler;
  • Bir adet kırmızı acı biber
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Bir adet kuru soğan orta boy
  • 3 adet domates orta boy
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz 
  • Yarım deste maydanoz
Yapılışı; İlk olarak genişce bir kab alınız. Ardından içine salçayı, zeytin yağını ve nar ekşisini atarak iyice birbirine yedirecek bir şekilde karıştırın. Ardından soğanları rendeleyin ve domatesleri çok küçük olacak bir şekilde doğrayın. Ardından zeytinyağının bulunduğu kaba doğramış olduğunuz domatesleri ve rendelemiş olduğunuz soğanları atarak karıştırmaya başlayın. Ardından biber ve maydanozları ince bir şekilde ve robota vermeden kendiniz doğrayarak kaba aktarın. Ve son olarak tuzunu ekleyerek iyice karıştırın. Ve kıvamı oluşana kadar karıştırdıktan sonra servis tabağına koyabilir. Ve afiyetle tüketebilirsiniz. 

Antakya Mezesi, Tarator İçin Gerekli Malzemeler;
  • 200 gr tahin
  • Yarım deste maydanoz
  • 400 gr yoğurt
  • Bir su bardağı kadar ceviz
  • Bir tutam tuz
Yapılışı; İlk olarak maydanozları çok ince ve ufacık olacak bir şekilde kıyımlayınız. Ardından cevizleride ister robotta istersenizde siz kendiniz döverek un haline getiriniz. Ardından genişce bir kab alarak içine tahini, yoğurdu, maydanozları, cevizi ve son olarakda bir tutam tuz atarak iyice karıştırın. Bu şekilde kıvamı oluşana kadar karıştırın. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 14:34:21

Antakya Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antakya Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017