mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Meze farklı kültürlerde değişik isimlerle anılmaktadır. Bizim kültürümüzde meze ismiyle bilinir, Fransa’da ordövr adıyla bilinir, İspanya’da tapas adıyla bilinir, İtalya’da antipasta gibi isimlerle bilinmektedir. Mezelerin eski Türk mutfaklarından günümüze kadar ulaştığı bilinmekte olan hususlardan olmaktadır. Fakat mezelerin tam anlamıyla nasıl ve nereden meydana geldiği bilinmemektedir. Mezeler ana yemeklerin dışında hafif olmalarından, lezzetlerinin güzel olmasından, küçük porsiyonlar halinde servis yapılmalarından, asıl yemekten bağımsız olarak servis edilmelerinden dolayıdır ki oldukça lezzetli bir tat oluşturmaktadırlar. 

Oktay Usta İtalyan Mezesi Malzemeler:

  • 1 kase bezelye
  • 3 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım kase ufak doğranmış kornişon salatalık turşu
  • İnce olarak kesilmiş 5-6 yaprak salam
  • Yarım kase ince dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • Tuz

Yapılışı: İlk önce patatesleri bir tencereye alarak patateslerin üzerini aşacak şekilde su ekleyerek yarım saat kadar haşlayalım. Haşlanan patatesleri bir kaba alarak çatalla parçalayalım. Patateslerin üzerine haşlanmış olan bezelyeleri de ekleyelim. Haşlanmış olan havuçları da küp küp doğrayarak patateslerin üzerine ekleyelim. Sonra peyniri ve salamları da karışıma ilave edelim. Süzme yoğurt ve mayonezde de bir kaba alınarak karıştırılır ve diğer karışımların hepsi yoğurt ve mayonez karışımına alınır. Karışıma tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım ve 45 dakika kadar dolapta soğuması için bekletelim. Hazırlanan mezenin soğumasıyla birlikte servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Yoğurtlu Semizotu Mezesi Malzemeler:

  • 1 demet semizotu
  • 3 adet küçük boy domates
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy taze soğan
  • Kaşar peyniri (küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım adet limon 
  • Tuz

Yapılışı: Domatesler, salatalık, semizotu bol su ile güzelce yıkanarak süzülmesi için bir kaba alınır. İyice süzülen domates, salatalık ve semizotu teker teker doğrama tahtasına alınarak küp küp doğranır. Semizotunun ince ince kıyılması gerekmektedir. Taze kuru soğan da kabuklarının soyulmasıyla ince ince kıyılır ve bütün sebzelerle karıştırılır. Kaşar peyniri de doğrama tahtasına alınarak küp küp doğranır ve diğer malzemelere ilave edilir. Bütün malzemeler harmanlandıktan sonra sızma zeytinyağı, tuz ve limonun da karışıma ilave edilmesiyle mezemiz servise sunulması için hazır olacaktır. Bu aşamadan sonra servis tabaklarına alınarak afiyetle yenilmesi için servis edilir. 

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeler:

  • Yarım demet deniz börülcesi
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım adet limon
  • Tuz

Yapılışı: Deniz börülceleri içerisinde bulunan kılçıkların iyice çıkması için güzelce haşlanarak kılçıklarından arındırılır. Haşlanan deniz börülcesinin haşlanıp haşlanmadığını öğrenmek için haşlanan deniz börülcesinden bir tane alınarak kontrol edilir. Haşlanan börülceler bir süzgece alınarak soğuk suyun altına tutulur ve süzülmesi için 10 dakika kakar beklenir. Börülce içerisinde bulunan kılçıklar teker teker çıkarılır. Temizlenen börülceler bir kaba alınarak üzerine sızma zeytinyağı, dövülmüş sarımsaklar, limon ve tuz ilave edilir. Bütün malzemelerin karışımı yapıldıktan sonra mezemiz dolaba alınır ve soğuması için yarım saat kadar bekletilir ve soğuduktan sonra afiyetle yenilmesi için servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Oktay Usta Brokoli Mezesi Malzemeler:

  • Yarım kilo taze brokoli
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • Tuz
  • Bir kase kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Öncelikle taze olarak temin edilen brokoli güzelce yıkanarak haşlanması için bir tencereye alınır. Brokolinin eklendiği tencereye bir miktar su eklenir ve ocağın altı açılır. Yarım saat kadar haşlanan brokoli süzülmesi için süzgece alınır ve 10 dakika sonra suyu süzülen brokoliler bir kaba alınarak üzerine haşlanmış olan havuçlar rendelenir. Sonra hazır olarak bekleyen rendelenmiş kaşar peynirini de karışıma ekleyin ve ardından tuzu, limonu, zeytin yağını da ekleyerek güzelce karıştırın. Mezemiz servise sunulması için hazırdır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 10:50:09

Oktay Usta Meze Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Meze Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017