Atom Meze Atom Meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilen bir mezedir. Bu mezenin en büyük özelliği, muhteşem acı lezzetidir. Lezzeti sayesinde birçok yemeğin yanında oldukça yakışmaktadır. Sofralarınızı süsleyecek olan bu meze, aynı zamanda acının birçok faydasını da sizlere sunacaktır. Atom meze yapımında kullanılacak olan biberlerin acılığını siz ayarlayabilirsiniz. Ancak acı sevmiyorsanız, acı derecesi düşük olan biberleri meze yapımında kullanmak üzere temin etmelisiniz. Ayrıca kullanacağınız diğer malzemelerin (tuz, biber, sarımsak) miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak yarım saatte hazırlayabileceğiniz atom mezenin lezzeti sizleri etkileyecektir. Eğer imkanınız varsa bahçe biberi temin ederek atom mezenin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Şimdi gerekli malzemeleri sayalım ve ardından bu nefis lezzetin yapılışına geçelim. Atom Meze Malzemeleri
Atom Meze Nasıl Yapılır? Yapılışına geçmeden önce atom meze yapımı sırasında biberlere dokunurken bir plastik eldiven kullanmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Aksi halde cildiniz acıdan etkilenerek rahatsız olmanıza neden olabilir. Şimdi vereceğim tarifi dikkatli bir şekilde okuyun. Eldivenleri korunma amaçlı taktıktan sonra bir ekmek tahtası üzerinde biberlerin saplarını ayırın ve tüm çekirdeklerini ayıklayın. Çekirdek ayıklama işlemini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeniz, mezenin servisi sırasında lezzet kayıplarını ve ağızda oluşacak rahatsızlıkların önüne geçecektir. Bu nedenle bu işleme biraz dikkat etmelisiniz. Çekirdekleri ayıkladıktan sonra biberleri elinizle parçalayın. Bir biberi 3-4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Sonra tavaya biraz zeytinyağı veya ayçiçek yağı ekleyerek yağın kızmasını bekleyin. Bir süre sonra yağın tam olarak kızdığını anlayacaksınız. Yağ tam olarak kızdıktan sonra biberleri yavaş ve dikkatli bir şekilde yağ içerisine ekleyin ve ocağı kısarak kısık ateşte yavaş yavaş pişmelerini sağlayın. Biberler biraz yumuşayıp solmaya başladığında tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakabilirsiniz. Daha sonra sarımsağı bir havan yardımı ile iyice dövün ve yoğurt ile iyice karıştırın. Bu işlemden sonra yoğurdu biberlerle karıştırın ve istediğiniz kadar nane ekleyerek servise hazır hale getirin. Artık acı atom meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında bu nefis lezzeti rahatça tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. |