Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze

Atom Meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilen bir mezedir. Bu mezenin en büyük özelliği, muhteşem acı lezzetidir. Lezzeti sayesinde birçok yemeğin yanında oldukça yakışmaktadır. Sofralarınızı süsleyecek olan bu meze, aynı zamanda acının birçok faydasını da sizlere sunacaktır. Atom meze yapımında kullanılacak olan biberlerin acılığını siz ayarlayabilirsiniz. Ancak acı sevmiyorsanız, acı derecesi düşük olan biberleri meze yapımında kullanmak üzere temin etmelisiniz. Ayrıca kullanacağınız diğer malzemelerin (tuz, biber, sarımsak) miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak yarım saatte hazırlayabileceğiniz atom mezenin lezzeti sizleri etkileyecektir. Eğer imkanınız varsa bahçe biberi temin ederek atom mezenin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Şimdi gerekli malzemeleri sayalım ve ardından bu nefis lezzetin yapılışına geçelim.

Atom Meze Malzemeleri

  • 10-15 adet top biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • Az bir miktar süzme yoğurt
  • İsteğe bağlı olarak kuru nane
Atom Meze Nasıl Yapılır?

Yapılışına geçmeden önce atom meze yapımı sırasında biberlere dokunurken bir plastik eldiven kullanmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Aksi halde cildiniz acıdan etkilenerek rahatsız olmanıza neden olabilir. Şimdi vereceğim tarifi dikkatli bir şekilde okuyun.

Eldivenleri korunma amaçlı taktıktan sonra bir ekmek tahtası üzerinde biberlerin saplarını ayırın ve tüm çekirdeklerini ayıklayın. Çekirdek ayıklama işlemini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeniz, mezenin servisi sırasında lezzet kayıplarını ve ağızda oluşacak rahatsızlıkların önüne geçecektir. Bu nedenle bu işleme biraz dikkat etmelisiniz. Çekirdekleri ayıkladıktan sonra biberleri elinizle parçalayın. Bir biberi 3-4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır.

Sonra tavaya biraz zeytinyağı veya ayçiçek yağı ekleyerek yağın kızmasını bekleyin. Bir süre sonra yağın tam olarak kızdığını anlayacaksınız. Yağ tam olarak kızdıktan sonra biberleri yavaş ve dikkatli bir şekilde yağ içerisine ekleyin ve ocağı kısarak kısık ateşte yavaş yavaş pişmelerini sağlayın. Biberler biraz yumuşayıp solmaya başladığında tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Daha sonra sarımsağı bir havan yardımı ile iyice dövün ve yoğurt ile iyice karıştırın. Bu işlemden sonra yoğurdu biberlerle karıştırın ve istediğiniz kadar nane ekleyerek servise hazır hale getirin. Artık acı atom meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında bu nefis lezzeti rahatça tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri