Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Soğan Mezeleri

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler hemen hemen her evde ve her yemeğin yanında olup bayanların şık bir sofra hazırlamalarına yardımcı olmaktadır. Mezeler daha çok partilerde, kutlama yemeklerinde, restoran yemeklerinde veya davet yemeklerinde kullanılmaktadır. İlk olarak soğan mezesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Soğan mezesi malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak soğanları közleyerek işleme başlayabilirsiniz. Daha sonra közlenen soğanlarımızı soyup doğrayın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Böylece hem basit hem pratik bir meze hazırlamış olursunuz. Hem az masraflı hem de basit olan bu meze oldukça lezzetli olmakla beraber her yemeğin yanına uyum sağlamaktadır.

Soğan mezesi malzemeleri

  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 adet limon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Soğanlarımızı soyun ve doğrayın fakat gözlerimiz acımaması için soyulmuş soğanlarımızı güzelce yıkayın. Doğrama şeklini ise halka şeklinde doğrayarak güzel bir derin kabın içerisine alarak üzerine tuz ekleyelim. Daha sonrasında kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyip tekrardan karıştırın. Son işlem olarak ise nar ekşisi ve yarım limonumuzu iyice sıkıp iyice karıştıralım. Ayrıca isteğe bağlı üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz. Böylece meze hazır duruma gelmektedir.

Soğan mezesi malzemeleri

  • 1 tane soğan
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı: 1 adet soğanı ortadan ikiye ayırın ve yarım halka olacak şekilde büyük büyük doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyarak biraz kızdırıp soğanları ekleyin. Üzerine tuz ve pul biber ekleyerek kavurun. Böylece mezeniz hazır olmaktadır. Bir de annemin genellikle bulgurlu yemeklerin yanına hazırlamış olduğu meze tarifini anlatmak istedim. Meze hem kolay olup hem de çok uğraş vermemektedir.

Soğan mezesi malzemeler

  • 3 adet büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Hazırlanışı: 3 adet büyük boy soğanı soyun ve yuvarlak halkalar şeklinde ayrıca orta kalınlıkta doğrayın. Elde ettiğiniz halkaları birbirinden ayırın ve soğanları söğüş haline getirin. Söğüş şeklinde doğradığınız soğanları bir miktar tuz ile iyice ovalayın. Daha sonra 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 yemek kaşığı sumağı da ekleyin ve tekrardan ovalayın. Bu aşama soğanların katılan malzemeler ile iyice karışması için yapılmaktadır. Soğanlar birbirinden ayrılıp tel tel olunca ince ince doğradığınız yarım demet maydanozu ve 1 tatlı kaşığı pul biberi de ekleyin. Bu hazırlanan mezeyi ikram ederken zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek sunumunuzu yapın.
Son Güncelleme : 19.01.2024 04:00:41
Soğan Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Soğan Mezeleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Soğan Mezeleri"
Soğanı hem faydaları nedeni ile hem de lezzeti nedeni ile çok fazla tüketiyorum artık farklı farklı soğan mezeleri tüketmek istiyorum. Soğan ile yapabileceğim ne gibi mezeler vardır? Bana bu konuda detaylı bilgii verebilir misiniz?
Bektöre . 31.10.2018 01:50:38
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024