Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabileceği kolaylıkta ve malzemesi bol olmayan her zaman bulunabilen malzemeler ile yapılmaktadır. Patlıcan mezeleri daha çok iftar sofralarında, otel toplantılarında, iş yemeklerinde, restoran yemeklerinde ikram edilmektedir. İlk olarak közlenmiş patlıcan mezesini tarif edeceğim.

Közlenmiş patlıcan mezesi malzemeler

  • 2 adet közlenmiş yuvarlak patlıcan
  • 2 adet domates,
  • 2 adet soğan,
  • 5-6 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz.
Hazırlanışı: İlk olarak soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra yağda kavurun. Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğradıktan sonra ilave edelim ve iyice kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ince ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra hazır olan mezenizi soğuk olarak ikram edelim.

Kırmızı biberli patlıcan meze tarifi malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet ufak ufak doğranmış yeşilbiber
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Dereotu ve maydanoz
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyarak süzülmeye bırakılır. Maydanoz, dereotu, ceviz, sarımsak, süzme yoğurt ve labneyi robota koyup çok az küçülttükten sonra iyice süzülen patlıcan ve biberleri de ilave ederek hepsi karışana kadar çekilmelidir. Tuz, karabiber, yeşilbiber ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra hazır duruma gelmektedir. Daha sonra soğuk şekilde sunum yapabilirsiniz.

Patlıcan mezeleri tarifi malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 3 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
Hazırlanışı: İlk olarak patlıcanları küp-küp doğrayıp kızartın. Robotta kızarmış patlıcanlar, yoğurt, sarımsak, limon suyu, maydanoz, dereotu ve tuzu koyup püre olacak şekilde iyice çekelim. Karıştırdıktan sonra soğuk servis yapılır.

Patlıcan mezesi tarifleri malzemeler
  • 700 gram patlıcan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynar su
Hazırlanışı: Patlıcanları kare şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim. 45 dakika tuzlu suda bekletin patlıcanları süzerek bir havlu yardımı ile suyunu iyice alalım. Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patlıcanlar kızartılır. Bir tabağa kâğıt havlu sererek kızartılan patlıcanları kâğıt havlunun üzerine alalım. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında kare olarak doğramış olduğumuz soğan ve sarımsakları rengi dönene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve mini şekilde kare doğranmış domatesi ve salçayı soğanlara ekleyerek şekeri, tuzu ve sıcak suyu ilave ederek kısık ateş üzerinde 10 dakika pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanları ilave ederek tekrar kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk bir şekilde ikram edilebilir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 01:34:25
Patlıcan Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Patlıcan Mezeleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Patlıcan Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024