Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek haline gelmiştir. Mükemmel lezzetine ve kolay yapılışına rağmen bu meze ülkemizde Doğuya gidildikçe daha az tüketilmektedir.
Yani balık yumurtası ile yapılan meze doğu bölgelerde çok daha az yenilir. Çünkü insanlar balık yumurtasını duyduktan sonra bir adım geride durmaktadır. Fakat deniz olan bölgelerde ve ülkemizin batı tarafında balık yumurtası ile yapılan mezeler özellikle restoranlarda çok fazla miktarda tüketilmektedir. Hem lezzeti olsun hem tadı olsun bu mezeyi birçok yemeğin yanında sizlerde tüketebilirsiniz. Sofralarınıza kattığı zenginlik ve farklılıkla sizleri etkileyecektir. Balık yumurtasıyla yapılan meze yani taramayı kolay bir şekilde hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. Balık yumurtasıyla yapılan meze için bazı malzemeler gereklidir. Bu malzemelerden en önemlisi balık yumurtası yani havyar. Biraz pahalı olsa da birçok yerde bu malzemeyi bulabilirsiniz.

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Malzemeleri

  • Bir adet soğan,
  • Yaklaşık bir su bardağı balık yumurtası. (Kırmızı balık yumurtası olmasına özen gösterin)
  • Bir adet limon,
  • Bir miktar su ve bir miktar su,
  • İki diş sarımsak,
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Nasıl Yapılır?


Bu malzemelerimiz hazırladıktan sonra gerisi artık çok kolay.
Çünkü size bu tarifi en kolay şekilde vereceğim. Öncelikle iyice kurumuş ekmekleri avucumuz ile iyice ufaltalım. Eğer tam olarak kurumamışsa birkaç saat güneşte bekleterek iyice kurutup daha sonra ufaltalım.

İşte ilk aşamayı tamamladık. Daha sonra avucumuz ile küçülttüğümüz ekmekleri daha derin bir kaba koyarak içerisine hamur olacak şekilde su koyalım. Bir süre yoğuralım. Yoğurduktan sonra malzememiz oldukça sıvı bir hale gelsin. İşte bu aşamayı da bu şekilde tamamladık.

Hamur hale getirdiğimiz bu ekmeğin içerisine balık yumurtalarını da karıştırarak ilave edelim ve birbirine iyice karışması için bolca yoğurup karıştıralım.

Diğer taraftan soğanı bir kap içerisine rendeleyelim. Balık yumurtasını eklediğimiz kap içerisine rendelediğimiz soğanı da ekleyelim ve tekrar iyi bir şekilde karıştıralım. Soğana yaptığımız işlemin aynısını sarımsak içinde yapıyoruz.

Bu karışım içerisine standart ölçüsü yarım limon olacak şekilde ekşiyi sevdiğiniz kadar koyun. Bu sırada sürekli karıştırın. Bolca karıştırdıktan sonra artık rengi beyazlaşacaktır. Bu aşamadan sonra artık yavaş yavaş sonlara ve balık yumurtasıyla yapılan meze tarifinin sonlarına gelmiş sayılacağız.

Son olarak zeytinyağını yavaş bir şekilde karıştırarak ilave ettikten sonra servis tabaklarına en uygun şekillerde yerleştirin ve üzerini istediğiniz malzeme ile yakışacak şekilde süsleyiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 06:00:27
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024