Basit Meze Tarifleri

Basit meze tarifleri, mezeler yemek masalarını şenlendiren, damak tadınıza hitap eden ana yemekle birlikte servis edilen lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Bazı meze tarifleri biraz meşakkatli hazırlanmakta, bazıları da çok kolay şekilde yapılmaktadır. Özellikle zamanı kısıtlı olan kişiler açısından basit meze tariflerinin ayrı bir yeri vardır.
Böyle bir keyiften mahrum kalmamanız için sizlere basit meze tariflerinden çeşitler hazırladık. Bunları birlikte yapmaya başlayalım.

Şakşuka mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartma için sıvı yağ

Şakşuka mezesi nasıl yapılır?


Bu lezzetli mezenin çok kolay yapıldığını belirtelim. Yapmanız gereken sadece patatesi, patlıcanı ve biberleri ayıklamanız, küçük küpler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kızartmanız yeterlidir. Daha sonra rendelediğiniz ya da minik doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsak ve tuzla birlikte sos kıvamında pişirerek, kızarttığınız malzemelere karıştırmanızla hazırlanıyor. Tüm yemek türlerinin yanında Şakşuka ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru cacık mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar taze nane ya da kuru nane
  • 1 adet salatalık
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
Kuru cacık mezesi nasıl yapılır?

Bildiğimiz cacık yapılışına benzeyen bu mezede basit mezelerden biridir.
Ancak yemeklerinize ayrı bir keyif katacaktır. 5-10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Önce süzme yoğurdun içine salatalığı çok ince kıyarak ilave edin. İçine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, ince kıyılmış taze nane ya da kuru naneyi karıştırarak hazırlayın. Bunu bir servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Bu basit meze özellikle ızgaraların yanına çok yakışacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak mezesi için gerekli malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar kuru nane ve tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
Kabak mezesi nasıl yapılır?

Önce kabakları soyun. Bunları rendeleyerek, önce yemeklik doğranan kuru soğanı zeytinyağında soteleyerek, içine rendelenmiş kabakları atın. Kabaklar suyunu çekince, içine kuru naneyi ve iç cevizleri ilave ederek ocağı kapatın. Başka bir yerde süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave ederek, mezenin sosunun hazırlayın. Bunu ılınmış kabakların içine karıştırın. Servis tabağına alınan kabak mezesinin üzerine biraz nane serperek, sofranıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Semiz otu mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 kâse dolusu semiz otu yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Semiz otu mezesi nasıl yapılır?

Sizlere oldukça kolay, basit hazırlanan bir meze tarifi daha. Bir kâsede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Bunun içine semiz otu yapraklarını karıştırın. Servis tabağına alarak, üzerine zeytinyağını gezdirerek, ikramınızı yapabilirsiniz.

Basit meze tarifleri sayesinde yemeklerinizi daha keyifle yeme şansına sahip olabilirsiniz. Çalışan bir kişi bile olsanız bu kültürü masanıza yansıtabilirsiniz. Verdiğimiz meze tariflerini arttırmak mümkündür. Hiç zorlanmadan çeşitli malzemelerle evinizde meze türleri hazırlayabilirsiniz.
19.01.2024 17:19:11
Basit Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Basit Meze Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Basit Meze Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024