Domates Mezesi

Domates Mezesi, Birçok yemeğin yanında yemeğe lezzet katan domates mezesi günümüzde ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmiştir. Oldukça eski zamanlardan beri tüketilmekte olan bu mezeyi evlerinizde rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Domates mezesi, hazır olarak birçok yerde bulunabilir. Fakat hazır olarak satılan bu mezelerin lezzeti kıvamı ve daha önemlisi sağlığa verdiği zarar tartışılır.
Evlerinizde yapacağınız mezeler, hazır olarak satılan bu mezelere göre çok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Sizin de bu durumdan şüpheniz olmasın. Üstelik evlerinizde yapacağınız bu mezeler çok daha ucuza mal olaraktır. Bu nedenle benim sizlere önerim; Domates mezesi için gerekli olan bazı malzemeleri temin ettikten sonra gerekli hazırlıkları yaparak bu mükemmel lezzeti en sağlıklı ve en doğal malzemelerle, çok kısa bir süre içerisinde kendiniz yapın. Yapacağınız domates mezesi birçok yemeğin yanında farklı bir tür olacaktır. Bunun yanı sıra sağlıklı bir domates mezesi özellikle kış aylarında vücudun enerji kaynağı olarak sizleri soğuk kış aylarının etkisinden koruyabilir. Şimdi bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapmak için gerekli bazı malzemeleri hazırladıktan sonra yapılışına geçebilirsiniz.

Domates Mezesi Malzemeleri

  • İki adet en kırmızısından domates,
  • İki adet orta boy kuru soğan,
  • Bir tutam kekik,
  • Bir deste maydanoz.
  • Bir çorba kaşığı biber salçası,
  • Bir deste dere otu,
  • Bir tutam kuru nane,
  • Bir diş dövülmüş sarımsak,
  • İki adet acı yeşil biber,
  • Tuz, zeytinyağı, limon ve isteğe bağlı diğer malzemeler,

Domates Mezesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak malzemelerimizi domates hariç (Maydanoz, yeşil biber, dere otu.
) temiz bir şekilde yıkanmalıdır. Temiz bir şekilde yıkadığımız bu malzemeleri bir robot ile parçalayalım bu işlemi ayrı ayrı yaparak daha sonra karıştırabilirsiniz. Bu tamamen isteğinize kalmıştır. Robot imkânınız varsa lezzet açısından çok daha iyi bir yöntem vardır. Bu yöntemde keskin bir bıçak yardımı ile bu malzemeleri teker teker küçük parçacıklar olacak şekilde doğrayabilirsiniz. Bu sayede malzemeleriniz suyunu kaybetmiş olmayacaktır.

Daha sonra ise Doğradığınız ya da robota çektiğiniz bu sebzelerin suyunu bir süzgeç yardımı ile süzelim. Süzme işlemi sırasında sebzelere çok bastırmayın kendiliğinden süzülsün. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürmelidir.

Bu işlemlerden sonra artık domatesinizi de küçük küçük parçalayarak ya da bir mutfak robotu kullanarak küçültün ve sebzelerin içerisine katın. Bu işlemi derin bir kap içerisinde gerçekleştirin. Tüm malzemeleri iyi bir şekilde ezmeden karıştırdıktan sonra biber salçasını ve ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Yukarıdaki işlem yapıldığı sırada karabiber, zeytinyağı, tuz, limon gibi malzemeleri sırası ile ekleyin. Bu sırada istediğiniz faklı baharat ve malzemeler var ise domates mezesi içerisine katabilirsiniz. Fakat bunların mezeye yakışan malzemeler olması meze lezzeti için çok daha iyi olacaktır.

Ve bu son işlemi de yaptıktan sonra artık domates mezesi hazırdır. İstediğiniz yemeğin yanında bu mezeyi kullanarak yemeklerinize lezzetler katabilirsiniz. Meze üzerini maydanoz ya da diğer malzemelerle dekore ederek servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 01:15:50
Domates Mezesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domates Mezesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Domates Mezesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024