Ege Mezeleri

Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mükemmel ve etkileyici lezzetlerini bozmayan bu mezeler sadece egeye hastır. Ama ülkemiz içerisindeki kültürel etkileşim nedeni ile egede yapılan mezeler o kadar lezzetli olmasa bile benzerleri yapılmaktadır.
Ege mezeleri birçok çeşit olarak karşımıza çıkabilmektedir. Öyle ki bu mezeler: kahvaltılık mezeler, yemeklik mezeler, acı mezeler, tatlı mezeler gibi birçok çeşide ayrılarak karşımıza çıkabilir. Yani kısacası ege mezeleri arasından damak zevkinize uygun ve istediğiniz birçok mezeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Ege bölgesinin meşhur lezzetlerinden bazılarını sizlere en büyük özellikleri ile sayacağım. Tabi ki egedeki tüm mezeleri saymam çok mümkün değil fakat bu mezelerin en çok sevilenleri ve insanların en çok tükettiği mezeleri sizlere taktim etmekten mutluluk duyarım. Ülkemizde çok önemli yere sahip olan ege mezeleri birçok çeşitle karşımıza çıkabilir. Öyle ki bu mezelerin bazıları bilinmese bile aslında çok sevilen ve çok tüketilen mezelerdir. Egeye yolunuz düşerse ege mezelerini tatmadan dönmenizi tavsiye ederim.

İlk mezemiz Havuç Tarama: bu meze ege bölgesinde oldukça fazla tüketilen ve gittiğiniz birçok restoranda kolay bir şekilde bulabileceğiniz yiyecekler arasındadır. Aslında bu meze en çok alkollü içecekler yanında çok sevilere tüketilen besinler arasındadır.
Bu nedenle en çok rakı sofralarında insanların vazgeçilmezi olan bu mezeyi egeye uğrarsanız mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. Sadece rakı sofralarında değil daha birçok sofrada bu mezeyi bulundurabilirsiniz. Bu meze lezzeti ile ve görüntüsü ile sizleri oldukça etkileyecek ve faydalarını sizlere hissettirecektir.

Ege mezelerinden bir diğeri Süzme yoğurtlu biber kavurma: Yine birçok yemeğin yanına oldukça yakışan mezelerden biridir. Bu meze yoğurtlu olduğu için soğuk tüketilen mezeler arasındadır. Genellikle tatlı olarak tüketilen bu meze isteğe bağlı olarak acı olarak da tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Üstelik bu meze oldukça hafif olması nedeni ile sıcak yaz aylarında bile sizleri rahatsız etmeden güzel bir şekilde tüketmenizi ve sizlere herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile egeye has bu lezzeti tatmalısınız.

Ege mezeleri arasında olan ve çok sevileni ise Deniz börülcesi salatası: Ana malzemesi deniz börülcesi olan bu meze, içerisinde kullanılan malzemeler nedeni ile oldukça hafif ve sofralara verdiği renk ile egenin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Bu meze nahoş tatlı ile birçok yemeğin yanına yakışan bir yiyecektir. Çok az malzemeyle yapılan bu mezenin ege bölgesinde çok fazla tüketildiğini söyleyebiliriz.

Birçok ege mezesinin yanında en fazla meşhur olanlarından son olarak Acılı ezme mezesi: Günümüzde birçok bölgeye yapılmış olan bu ege mezesi ülkemizin birçok bölgesinde sevilerek tüketilen lezzetler arasındadır. Fakat bu mezenin en güzel ve en lezzetli hali tabi ki egede yapılmaktadır.
21.01.2024 08:20:44
Ege Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ege Mezeleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ege Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024