Fasulye Mezeleri

Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmektedir. Fasulye mezeleri içermiş olduğu karışımlardan dolayı bir hayli lezzetli olmakta ayriyeten sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.
Fasulyede bulunan vitamin ve mineraller sağlık açısından oldukça önemlidir. Fasulye mezelerinin yapılışına hep birlikte başlayalım kolay gelsin.

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Malzemeleri

  • 300 gram taze fasulye
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve kimyon

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?


Ayıklanan fasulyeleri birkaç parçaya bölerek haşlanması için bir tencereye alalım. Yarım saat kadar haşlanan fasulyeleri bir süzgece alarak süzülmesini bekleyelim. Bir kaba alınan yoğurdu iyice çırpalım ve üzerine dövülmüş olan sarımsakları, karabiberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzu, zeytinyağını yoğurda ilave ederek güzelce karıştıralım. Bir tavaya önceden halka şeklinde doğramış olduğumuz kırmızı biberleri alarak tereyağı ile güzelce kavuralım. Fasulyelerin üzerine kavrulan kırmızı biberleri ekleyelim. Yoğurtla hazırlanan karışımları da üzerine ilave ederek servise sunulacak hale getirelim.
Üzerinin süslenmesi için nane ya da maydanoz kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Malzemeleri

  • 500 gram taze fasulye
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3-5 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Karabiber, pul biber ve kimyon
Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Fasulyeyi güzelce ayıklayarak yıkayalım. Ayıklanan fasulyeleri güzel bir şekilde doğrama tahtasında doğrayalım. Bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim haşlanması için 20 dakika kadar bekleyelim. Fasulyeleri süzerek soğuması için bir süzgece alalım. Soğanların kabuğunu soyarak doğrama tahtasında güzelce doğrayalım ve bir tavaya alıp kavuralım. Soğanların rengi değişip kavrulmasına yakın domates salçasını ve biber salçasını da ilave edelim ocağın altını kapatalım. Domatesleri güzelce yıkayarak kabuklarını soyup robota çekelim tavaya alalım ve ocağın altını açarak kavrulmasını bekleyelim. Bütün malzemelerin hazırlanmasıyla sırasıyla fasulyeleri bir servis tabağına alarak üzerine soğan ve domates karışımını ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurtla karabiber, pul biber, kimyon tuzu karıştırıp servis tabağı üzerine ekleyerek üzerinde zeytinyağını gezdirelim.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Tuz
  • Sarımsak
Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Taze olarak temin ettiğimiz fasulyeleri ayıklayarak başlayalım. Bir tencereye alınarak haşlanması için üzerine su ilave edilir. Bir süzgeç içerisinde süzülmesi için bekleyen fasulyeleri servis tabağına alalım. Zeytinyağı, elma sirkesini, dövülmüş sarımsağı ve tuzu bir kaba alarak güzelce karıştıralım ve servis tabağında bulunan fasulyelerin üzerinde gezdirelim. İsteğe bağlı olarak bu karışıma süzme yoğurt, baharat çeşitleri ve maydanoz ilave edilebilir.

Afiyet olsun.

Tahinli Fasulye Mezesi Malzemeleri
  • 1 kâse kuru fasulye
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım adet limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 dal taze yeşil soğan
  • Su
Tahinli Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?

Geceden bir kap içerisinde yumuşaması için ılık suda beklettiğimiz kuru fasulyeleri haşlanması için bir tencereye alalım. Tencereye alınan fasulyelerin üzerine su ekleyelim ve 40 dakika haşlayalım. Bizde o arada tahini bir kaba alarak üzerine tuzu, kırmızı biberi, kimyonu, limonu ilave ederek iyice karıştıralım. Tahinin kıvamı koyu olduğundan dolayı bir miktar su ilave edelim ve iyice karıştıralım. Soğanları güzelce yıkayarak doğrama tahtasında doğrayalım ve süzülen fasulyeleri servis tabağına alarak soğanlarla karıştıralım. Fasulyelerin üzerine hazırlamış olduğumuz tahin karışımını da ilave ederek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

23.01.2024 04:28:43
Fasulye Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fasulye Mezeleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fasulye Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024