Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı olmaktadır. Çok fazla çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi muhakkak vardır. Gerek yemek olarak gerekse meze ve salata olarak gerekse börek, mücver gibi çeşitli ve değişik şekillerde hazırlanabilir.

Dolmasını hata kızartmasını bile yapabilirsiniz. Bu yüzden mevsiminde kabağı her türlü pişirme şekliyle değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kabak mezesi tarifinde kabakları rendeleyerek kullanacağımız için, vitamin kaybına uğramasını hiç istemeyiz. Bu yüzden rende yapıldıktan sonra sulanmadan hemen kullanmanızı öneririm. Bunu yapmadığınız durumda kabak sulanacak ve hazırlayacağınız mezenin tadı çok da hoş olmayacaktır. Kabak mezesi türleri farklı usullerle hazırlayabilirsiniz.

Kabak mezesi için gereken malzemeler

  • 2 adet büyük boyda kabak
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 veya 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • İstediğinize bağlı olarak tuz ve karabiber
  • Taze nane veya kuru nane
  • 2 çay bardağı dövülmüş iç ceviz

Kabak mezesi nasıl yapılır?


İlk önce yıkanmış kabakların kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafıyla iyice rendeleyin.

Bu arada teflon bir tavaya sızma zeytinyağını koyup ocakta kızdırmaya başlayın.
İnce yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda pişirmeye başlayın. Kabakların rendeleme işlemi bittikten sonra, bunları da tavanın içine katın. Fazla bekletmelisiniz yoksa kabaklar sulanmaz. Soğanlarla birlikte kabakları kavurmaya devam edin. Pişmesine az bir zaman kala tuzunu, karabiberini ve nanesini ekleyin. Daha sonra soğuması için ocaktan alırsınız. Çünkü yoğurtla meze hazırlayacağımız için, kabağın çok sıcak olmaması gerekiyor.

Bu arada kâsenin içindeki süzme yoğurdu biraz tuzla ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte iyice karıştırın. İçine dövülmüş iç cevizleri ekleyin. Biraz da yoğurdun içine nane katabilirsiniz. Tavanın içindeki kabaklı karışım soğuduysa yoğurtla birlikte buluşturabilirsiniz. Bunu güzel bir servis tabağına koyarak, üzerine biraz zeytinyağı ekleyebilir, nane yapraklarıyla süslemenizi yaptıktan sonra. Kabaklı meze ikram edilmek üzere artık masadaki yerini alabilir.
21.01.2024 19:47:25
Kabak Mezesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Mezesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabak Mezesi"
Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ve sebze tüketimim oldukça arttı. Yoğun iş temposu nedeniyle yemek değil de ben daha çok sebze yemeği yemeyi seviyorum. Kabak ile ilgili bir meze tarifi arıyorum.Acaba kabak mezesi yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Kabak mezesi nin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Timur . 01.11.2018 09:28:12

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024