Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı birbirinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazırlamayı tercih ederiz. Masamızda en çok tercih ettiğimiz lezzetler mezelerdir. Ana menü kadar mezelere de özen göstermekteyiz.
Birçok sebze ve besinden birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Fakat meze denilince bir çoğumuzun ilk aklına gelen kabaklı havuçlu mezedir. Kabaklı havuçlu meze lezzetli olduğu kadar pratiktir de. Ayrıca bu enfes meze oldukça besleyicidir. Bu nedenle çocuklarımıza da gönül rahatlığı ile de yedirebiliriz. Ayrıca içerisindeki sebzelerin lifli özelliğinden dolayı yediğimiz yemeği kolay hazmetmemize yardımcı olacaktır. Bu enfes ve besleyici mezeyi deneyip sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz. Paylaşmış olduğum tarife uyarak enfes bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Kabaklı havuçlu meze için gerekli malzemeler

  • 2 adet kabak,
  • 3 adet havuç,
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı kadar ceviz içi,
  • 1 kâse süzme yoğurt,
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Süslemek için maydanoz, kornişon turşu,

Nasıl Yapılır?


Bu pratik ve enfes mezeyi hazırlamak için ilk olarak ince zarlarını soyduğumuz havuç ve kabakları rendeleyerek başlıyoruz. Ardından rendelediğimiz kabak ve havuçları zeytinyağı ile bir güzel kavuruyoruz.
Kavururken dikkat etmemiz gereken bir durum var ki bu da zeytinyağını tavaya kor koymaz sebzeleri eklememiz aksi taktirde hakiki zeytinyağı yandığında acı bir tadı olmaktadır. Kısık ateşte kavurduğumuz kabaklar suyunu çekince havuçları da ekleyip bir müddet daha kavurup ocaktan indiriyoruz. Sebzelerimiz bir köşede soğumayı beklerken biz süzme yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kâsenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ince kıydığımız sarımsak ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırdığımız süzme yoğurdun içerisine kavurduğumuz sebzeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Ardından derin hazırlamış olduğumuz mezemizi sık bir servis tabağına alıp üzerine ince kıydığımız maydanozu serpiyoruz. Son olarak da halka şeklinde dilimlediğimiz kornişon turşuyla da üzerini süslediğimiz kabaklı havuçlu meze servise hazır bulunmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 05:54:42
Kabaklı Havuçlu Meze ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabaklı Havuçlu Meze Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabaklı Havuçlu Meze"
Hafta sonu misafir ağırlayacağım. Ana yemeğim ve tatlıma karar verdim ama masada aralarıcsoldurmak ve süslemek için bir kaç meze yapmayı düşünüyorum. Kabaklı havuç meze misafir sofrası için güzel bir meze olur mu?
Hatice . 02.10.2018 21:14:16

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024