Bu pratik ve enfes mezeyi hazırlamak için ilk olarak ince zarlarını soyduğumuz havuç ve kabakları rendeleyerek başlıyoruz. Ardından rendelediğimiz kabak ve havuçları zeytinyağı ile bir güzel kavuruyoruz.
Kavururken dikkat etmemiz gereken bir durum var ki bu da zeytinyağını tavaya kor koymaz sebzeleri eklememiz aksi taktirde hakiki zeytinyağı yandığında acı bir tadı olmaktadır. Kısık ateşte kavurduğumuz kabaklar suyunu çekince havuçları da ekleyip bir müddet daha kavurup ocaktan indiriyoruz. Sebzelerimiz bir köşede soğumayı beklerken biz süzme yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kâsenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ince kıydığımız sarımsak ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırdığımız süzme yoğurdun içerisine kavurduğumuz sebzeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Ardından derin hazırlamış olduğumuz mezemizi sık bir servis tabağına alıp üzerine ince kıydığımız maydanozu serpiyoruz. Son olarak da halka şeklinde dilimlediğimiz kornişon turşuyla da üzerini süslediğimiz
kabaklı havuçlu meze servise hazır bulunmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.